Direktor EDIT-a podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Silvio Forza, direktor izdavačke kuće EDIT, podnio je ostavku, a razriješen je i Upravni odbor toga poduzeća. Ta je vijest službeno obznanjena na sjednici Talijanske unije koja je krajem minulog tjedna održana u Poreču. Do Forzine ostavke došlo je nakon što je Državna revizija dala negativno mišljenje o financijskom poslovanju EDIT-a za 2012. godinu, uočivši mnoge nepravilnosti.

Skupština Talijanske unije nedavno je prihvatila financijski plan i program rada za 2014. godinu. Za provođenje aktivnosti u tekućoj godini Talijanska unija raspolagat će s 5,7 milijuna eura, no vijećnici su za sljedeću sjednicu odgodili raspravu o financijskom poslovanju izdavačke kuće EDIT za 2012. godinu.

Na naš upit da prokomentira nalaz revizije te svoju ostavku, Silvio Forza kratko je izjavio "mišljenje nalaze revizije bilo je uvjetno, a ne nepovoljno. Po pitanju moje odgovornosti dao sam ostavku i ostajem na tome".

O ostavci Silvija Forze piše i tršćanski dnevnik Il Piccolo, koji navodi riječi Furija Radina, predsjednika Talijanske unije i saborskog zastupnika, koji ističe da je u ovom trenutku prerano okriviti nekoga jer cijela stvar mora biti temeljitije istražena.

No, mnogi intelektualci iz redove Talijanske nacionalne zajednice koje smo pitali za mišljenje kazali su da je Forza iznimno unaprijedio poslovanje EDIT-a.

Na internetu je dostupno izvješće o obavljenoj reviziji Državnog ureda za reviziju - Područnog ureda Rijeka, u kojemu se navodi da su obavljenom revizijom utvrđene nepravilnosti i propusti koji se odnose na sustav unutarnjih kontrola, djelokrug rada i unutarnje ustrojstvo, planiranje, računovodstveno poslovanje, prihode i potraživanja, te rashode i obveze. (K. CUCULIĆ/NL, V. BEGIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter