Direktor dubrovačkog rent a cara prevario 232 turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podignuta je optužnica protiv 26-godišnjeg direktora jedne dubrovačke rent-a-car tvrtke jer je dug inozemnih posredničkih turističkih agencija prema njegovoj tvrtki naplatio od 232 turista koji su preko tih agencija unajmili vozila.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku 26-godišnjaka tereti za zlouporabu položaja i ovlasti kojima je nezakonito pribavio oko 850 tisuća kuna.

Neimenovanom muškarcu su, naime, posredničke turističke agencije bile dužne jer od početka studenoga 2010. nisu podmirile najam vozila koja su strani turisti kod njih unaprijed platili i za to dobili tzv. vouchere s kojim su potom u Dubrovniku od optuženog preuzimali vozila. Pritom su morali predočiti brojeve kreditnih kartica kao osiguranje za sve eventualne troškove koji nisu ugovoreni.

Optuženi je navodno iskoristio te podatke i brojeve kartica unio u elektronički sustav naplate te dug inozemnih agencija naplatio od turista. Nakon što se otkrila zlouporaba, banka je kao garant korištenja kreditnih kartica korisnicima vratila novac, a naknadu štete potražuje od 26-godišnjaka i rent-a-car tvrtke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter