Direktor BBC-a podnio ostavku zbog skandala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni direktor BBC-a George Entwistle, u subotu je podnio ostavku zbog objave emisije Newsnight o zlostavljanju djece, u kojoj su izrečene lažne optužbe protiv bivšeg visokog britanskog dužnosnika. 

"Odlučio sam da je časna stvar koju treba učiniti da odstupim", naveo je Entwistle u priopćenju koje je na svojoj mrežnoj stranici objavio BBC.

Ranije je Entwistle izjavio da izvješće u emisiji Newsnight, u kojem pogrešno optužen bivši visoki dužnosnik Konzervativne stranke, lord McAlpine, nikada nije trebalo biti emitirano.

Entwistle je preuzeo dužnost glavnog direktora 17. rujna.

BBC se u petak ispričao zbog objave priloga u kojem je jedna žrtva seksualnog zlostavljanjima izrekla optužbe koje je kasnije povukla.

Ime političara nije spomenuto, ali su se na Internetu pojavile glasine da se radi o Alistairu McAlpineu, konzervativnom zastupniku u Domu lordova.

BBC se ispričao za emitiranje priloga nakon što je McAlistairov odvjetnik zaprijetio tužbom.

"Newsnight" je prošloga tjedna objavio priču o navodnim slučajevima seksualnog zlostavljanja djece u Walesu 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. U prilogu je intervjuirana žrtva pod imenom Steve Messham koji je ustvrdio da je zlostavljač bio tadašnji visoki dužnosnik Konzervativne stranke, ali nije naveo njegovo ime.

Bivši ministar financija u vladi Margaret Tacher opovrgnuo je da je ikada bio umješan u slučajeve zlostavljanja i ustvrdio da je žrtva zamjene identiteta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter