Diplomu steklo 148 studenata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz svecanu prisegu i Gaudemus u petak su na Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli podijeljene diplome za 148 studenata koji su uspješno ispunili sve studijske obveze i stekli pravo na akademsko zvanje.

Zbog velikog broja diplomanata svecanost dodjele održana je u tri ciklusa te su prvo podijeljene diplome najbrojnijim studentima s Odjela za ekonomiju i turizam, a kasnije studentima Odjela za obrazovanje ucitelja i odgojitelja, Odjela za studij na talijanskom jeziku, Odjela za humanisticke znanosti i Odjela za glazbu na kojem je diplomirala samo jedna studentica.

Osim studenata po bolonjskom programu - prvostupnika koji su završili preddiplomski studiji i magistra koji su završili diplomski studij, diplome su stekli i studenti po starom programu koji su studij upisali prije 2005. godine. Prorektorica za nastavu ?eni Dekleva-Radakovic u ime svih profesora pozdravila je promovente zaželjevši im puno uspjeha.





"Vjerujem da smo vas pripremili za rad u struci koju ste odabrali, a sada je na vama da se radom izborite za svoje mjesto u društvu", kazala je. Pritom je napomenula da se i nakon stjecanja diplome potrebno dalje usavršavati cijeli život.

Istaknula je da ove godine diplomu stjece treca generacija prvostupnika koja ce nakon preddiplomskog studija velikim dijelom nastaviti studirati. Razlog je taj što ovo zvanje i dalje nije konkurentno na tržištu rada.

"Brojni su bili organizacijski problemi koje smo zajednicki nastojali riješiti. Dijelom se sustavu može zamjeriti što reformu u visokom obrazovanju nije pratila na jednak nacin promjene u društvu koja i dalje ne prepoznaje prvostupnike", istaknula je prorektorica. (M. JERIN, snimio N. LAZAREVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. POPIS DIPLOMANATA, KAO I RAZGOVOR S NEKIMA OD NJIH, PROCITAJTE U SUBOTNJEM BROJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter