Diplomirana teologinja urednica Zabavnog programa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne stišava se bura oko ukidanja Hit Showa Marka Tolje na Hrvatskoj radioteleviziji poslije samo jedne epizode emitirane prošli petak. Nakon što je prekjučer reagirala samo strana prozvanih vanjskih suradnika, jučer je došlo na red i vodstvo HRT-a.

Glavni ravnatelj Goran Radman prihvatio je tako prijedlog vršitelja dužnosti glavnog urednika HTV-a Deana Šoše da se dosadašnji v.d. urednika Zabavnog programa Velimir Đuretić razriješi dužnosti te da se v.d. urednice Zabavnog programa imenuje Maja Tokić.

Diplomirana teologinja i nekadašnja urednica Religijskog programa te emisije Mir i dobro, radila je kao izvršna urednica emisije 8. kat.

No sankcije glavnog ravnatelja nisu na tom stale. Uz odluku o smjeni Đuretića, kojemu je time oslabljena pozicija u kontekstu predstojećih unutarnjih izbora na HRT-u, Radman je odlučio novčano kazniti po njemu odgovorne za propuste u vezi sa showom u koji se polagalo puno vjere i novca.

Službeno, zbog propusta u planiranju i realizaciji projekta, obračunat će se obustave na plaći urednici u Zabavnom programu Vesni Karuzi u iznosu od 30 posto, Deanu Šoši u iznosu od 20 posto te v.d. ravnateljici HTV-a Mirjani Rakić u iznosu od 10 posto.

Kako doznajemo, zbog nedvosmislenog naputka glavnog ravnatelja Radmana sva komunikacija prema medijima ide preko glasnogovornice Dorotee Lazanin Jelenc, koja pak sve ovo vrijeme ne komentira ništa više od službenih priopćenja.

Dok se jučer još brujalo o smjenama u Zabavnom programu, rošade su se dogodile i u informativi. Kako neslužbeno saznajemo, Domagoj Novokmet, v. d. urednika Informativnog programa u Dnevnik, središnju informativnu emisiju javne televizije, dovodi Moranu Kasapović, urednicu emisije "Paralele" te Tinu Šimurinu, urednicu emisije "Paravan".

One dolaze na mjesto Branka Nađvinskog i Gorana Brozovića. Brozović odlazi u podnevni Dnevnik, a Nađvinski u Dnevnik 3, u kojem se uskoro također očekuju još neke promjene. (D. MANDIĆ, D. Ba./NL)


Podijeli: Facebook Twiter