Diplome za 206 studenata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prepunoj dvorani hotela Histria u srijedu je diplome primilo cak 206 studenata Sveucilišta Jurja Dobrile. U stecena akademska zvanja promovirani su studenti dodiplomskog studija po starom programu te preddiplomskog studija po bolonjskom programu s Odjela za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic", Odjela za obrazovanje ucitelja i odgojitelja,  Odjela za humanisticke znanosti, Odjela studija na talijanskom jeziku i Odjela za glazbu.

Rektor sveucilišta prof. dr. Robert Matijašic nadahnuto se obratio studentima rekavši, medu ostalim, da za njih, profesore, promocija ne može postati rutina zato što su studente pratili od pocetka studija i jednako se raduju ovakvim trenucima. Vecina diplomanata tek ce sada uci na tržište rada, koje im baš i nije naklonjeno, pa ohrabrujuce zvuce rektorove rijeci da im okolnosti u kojima se naše društvo nalazi nece uvijek ici na ruku, ali da ne posustaju i pokušaju naci svoje mjesto u društvu. Pozvao ih je i da se u radu povode nacelima humanosti te brige ne samo za vlastiti uspjeh, vec i dobro cijele zajednice.

Svecano prisezanje i primanje diploma upotpunili su u glazbenom dijelu programa studenti s Odjela za glazbu, odnosno Odsjeka klasicne harmonike i muška klapa Arena.


Podijeli: Facebook Twiter