Diploma FET-a u rukama 156 novih promovenata

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Na dvodnevnim promocijama održanim pri Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" promovirano je 126 sveučilišnih prvostupnika ekonomije različitih smjerova: ekonomija, financijski management, marketinško upravljanje, poslovna informatika, management i poduzetništvo i turizam, te dva stručna pristupnika ekonomije. Uz njih, promovirani su i diplomanti samostalnih sveučilišnih studija: 16 sveučilišnih prvostupnika studija "kultura i turizam", pet sa studija "informatika" te sedam iz studija "znanosti o moru".

Prije prihvaćanja svečane prisege i podjele diploma, promoventima se obratila dekanica FET-a Danijela Križman Pavlović koja je pritom naglasila kako je ova dodjela diploma posebna jer se održava u godini kada Fakultet obilježava 55-tu obljetnicu postojanja i uspješnoga rada.

- Pridružujete se obitelji od preko 7.500 akademskih građana koji su svoju diplomu stekli na ovoj instituciji. Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" danas je najveća sastavnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na kojoj je zaposleno 55 nastavnika i na kojoj u sklopu sve tri razine visokoškolskog obrazovanja studira više od dvije tisuće studenata. Postojeća ekonomska znanja Fakultet razvija u sklopu svoje znanstveno istraživačke djelatnosti, što ga čini aktivnim generatorom novih znanstvenih i stručnih spoznaja u području ekonomije i poslovne ekonomije, rekla je dekanica, istaknuvši da diploma koju primaju potvrđuje da imaju znanja potrebna za daljnje akademsko usavršavanje na diplomskoj, poslijediplomskoj specijalističkoj ili doktorskoj razini, poručivši promoventima da i dalje budu hrabri i požrtvovni.

- Odabirom puta znanja i suradnje "osuđeni smo" na uspjeh kako u poslovnom, tako i u privatnom životu, zaključila je dekanica Križman Pavlović.

Uz dekanicu, promotori sveučilišnih prvostupnika bili su prodekanica za nastavu i znanstveno istraživačku djelatnost Ksenija Černe i prodekan za suradnju s okruženjem i poslovne financije Robert Zenzerović. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter