Dionica od Bille do bolnice, s rotorom, bit će prva gotova

Već se naziru konture rotora, a prometnica je i proširena na tri trake kod ulaza u bolnicu (D. ŠTIFANIĆ)
Već se naziru konture rotora, a prometnica je i proširena na tri trake kod ulaza u bolnicu (D. ŠTIFANIĆ)

Radovi u Santoriovoj ulici, na potezu od križanja s Ulicom Rižanske skupštine do križanja s Kraškom ulicom, odnosno od stare Medicinske škole do Bille, napreduju i bolje od plana. Dovoljno je vidjeti gradilište da bi bilo jasno kako djelatnici Cesta čine sve da bi projekt bio gotov i prije predviđenog roka, a to je kraj listopada. Doduše, za to je bilo potrebno staviti u funkciju sve resurse, i ljudstvo i mehanizaciju, a radovima je pogodovalo i dugo sušno ljeto.

Rotor pri završetku

Srećom ljeti nema većih projekata pa djelatnici Ceste nisu bili "rastrgani" te su se mogli u potpunosti koncentrirati na Santoriovu ulicu. Doduše, radnicima sasvim sigurno nije bilo lako, jer rad na otvorenom na temperaturama iznad 35 stupnjeva Celzijusa, a vjerojatno i puno višim, bio je teško izdrživ. No, rezultati nisu izostali.

- Na cijeloj dionici montirali smo već kompletan cjevovod oborinske i fekalne kanalizacije te vodovodne mreže, dok je plinovodna mreža izgrađena ranijih godina. U tijeku je ispitivanje i tlačenje obje odvodnje, kao i kontrola vode, nakon čega ćemo krenuti s izradom priključaka za domaćinstva u početnom dijelu Santoriove ulice (nasuprot školama), otkriva nam voditelj gradilišta David Pamić.

Cjelovita rekonstrukcija dijela Santoriove ulice, odnosno izgradnja kružnog toka na raskrižju s Barbalićevom ulicom, dva autobusna ugibališta, rekonstrukcija javne rasvjete te izgradnja oborinske i fekalne odvodnje i vodovodne mreže, trebala bi biti okončana do posljednjeg dana listopada.

Investitori ovog velikog zahvata su Grada Pula, Pragrande i Vodovod Pula. Rekonstrukcija dijela Santoriove ulice posebno je važna i zbog izgradnje novog kružnog toka koji će služiti za potrebe novoizgrađenog parkirališta buduće nove bolnice čija je gradnja u tijeku. Upravo puštanjem novog parkirališta u funkciju trebao bi se smanjiti pritisak vozila na Šišansko naselje i omogućiti korisnicima zdravstvenih usluga da lakše dođu do bolnice. A upravo je gornja dionica prometnice gotovo pred završetkom, odnosno, laički rečeno, čini se da asfaltiranje samo što nije počelo iako, kako saznajemo, predstoje još neke "sitnice".

- Od ulaza u bolnicu do budućeg rotora na križanju s Barbalićevom ulicom sve je već odrađeno, sve su instalacije postavljene, kao i "posteljica" kolnika, a postavljeni su i rubnjaci. Praktički je ista situacija i s rotorom koji je iscrtan i obavljaju se pripreme za postavljanje rubnjaka. Na dionici od budućeg rotora prema Billi ovog tjedna još rade djelatnici HEP-a, nakon čega pristupamo izradi "posteljice" i samom završetku te dionice, pojašnjava Pamić i navodi da im idućih dana predstoji prilagođavanje dosadašnje mješovite kanalizacije na novoizgrađeni sustav. (Goran ROJNIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter