Dioki se ocitovao o prodaji Novog lista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasniku Dioki grupe i rijeckoga Novog lista Robertu Ježicu danas je za još mjesec dana produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na devet svjedoka koje USKOK treba ispitati u istrazi. Odluku o zadržavanju Ježica u zatvoru u Remetincu, u kojem je od prosinca prošle godine, donio je na prijedlog USKOK-a sudac istrage zagrebackoga Županijskog suda.

Od Ježiceva branitelja Ljube Pavasovica Viskovica doznaje se da USKOK treba ispitati osam novih svjedoka, tri iz Petrola, cetiri iz Ine i jednog iz Diokija, a još nije ispitan svjedok iz Švicarske.

Protiv Ježica se vodi istraga da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom i direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom dogovorio prodaju struje Diokija po cijenama nižima od tržišne, pri cemu je HEP navodno oštecen za 6,3 milijuna kuna. Prije mjesec dana istraga je proširena i zbog sumnje da je Sanadera potaknuo na pokušaj zloporaba "teških" 10 milijuna eura na štetu JANAF-a.

Obrana je prije optužila USKOK da je Ježica pod svaku cijenu, pa cak i procesnim manipulacijama, spreman zadržati u pritvoru.

Nadzorni odbor društva Dioki d.d. dao je nacelnu suglasnost na odluku Uprave društva o prodaji neoperativne imovine i koncentriranju poslovanja iskljucivo na osnovnu djelatnost, a to je proizvodnja plastike u primarnim oblicima. Objavio je to Dioki na Zagrebackoj burzi ocitujuci se na napise u medijima, uglavnom vezane uz mogucu prodaju društva Novi list d.d.

O eventualnoj provedbi navedene odluke javnost ce, sukladno zakonskim obvezama, promptno biti obaviještena, navodi se u današnjoj obavijesti Diokija za investitore.

Iz Uprave Diokija 1. travnja su potvrdili da je Nadzorni odbor Diokija donio nacelnu odluku o prodaji neoperativne imovine, u koju pripada i novinsko-nakladnicka kuca Novi list d.d.

"Time ce se maticno društvo Dioki fokusirati na svoju osnovnu djelatnost, a to je proizvodnja petrokemijskih proizvoda", navedeno je tada u odgovoru iz Uprave uz napomenu da za sada nema poznatog kupca te da se ne provodi tzv. dubinska analiza Novog lista.


Podijeli: Facebook Twiter