Dioki: Izdana bankovna garancija, čekaju se plaće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dioki grupa priopćila je jutros da su svi ugovori i sporazumi s turskim investitorom usuglašeni i s njegove strane potpisani, te da je u međuvremenu poslovnoj banci investitora od strane Zagrebačke banke, sukladno odluci Vlade, izdana bankovna garancija.

Vezano uz ponudu turskog investitora Caliskana, a s obzirom na niz netočnih informacija objavljenih u medijima tijekom jučerašnjeg dana, obavještavamo javnost da su svi ugovori i sporazumi s investitorom usuglašeni i s njegove strane potpisani, te da je u međuvremenu poslovnoj banci investitora od strane Zagrebačke banke, sukladno odluci Vlade, izdana bankovna garancija, navodi se u današnjem priopćenju iz Dioki grupe.

Tijekom današnjeg dana, a najkasnije sutra, u Diokiju očekuju od Caliskana informaciju o datumu uplate avansa namijenjenog isplatama zaostalih plaća zaposlenika društava Dioki i Dina-Petrokemija, nakon čega će biti u mogućnosti zaposlenike izvijestiti o planiranom datumu isplate plaća, uzimajući u obzir vrijeme potrebno za tehničku pripremu procesa.

Ovim radnjama stvaraju se pretpostavke za nastavak procesa restrukturiranja Dioki Grupe i pripremu pokretanja proizvodnje u Dina-Petrokemiji, a sve u svrhu očuvanja proizvodnih radnih mjesta, zaključuje se u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter