Dioki: Dogovoren ulazak Turaka u Adriaoil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

Nakon što su prethodnih dana predstavnici sindikata Diokija i Dina Petrokemije najavljivali da su usuglašeni svi potrebni dokumenti za ulazak turskog investitora, tvrtke Caliskan, u tvrtku Adriaoil iz sastava Dioki Grupe, te da bi trebali biti potpisani danas, iz Diokija d.d. je na Zagrebačku burzu upućena obavijest za investitore u kojoj se potvrđuje da su ti dokumenti "dogovoreni i usuglašeni", dok je usuglašavanje ugovora o proizvodnji i pratećih dokumenata u tijeku. 

"Radi korektnog izvješćivanja javnosti, a slijedom raznih napisa i netočnih navoda vezanih uz status ponude turskog investitora Caliskan koja se, između ostalog, odnosi i na stjecanje udjela u društvu Adriaoil SpA, članici Dioki Grupe, želimo obavijestiti javnost da su ugovor o izdavanju jamstva sukladno uvjetima iz Odluke Vlade RH, kao i predugovor između društva i investitora dogovoreni i usuglašeni, te da je usuglašavanje ugovora o proizvodnji i ostalih pratećih dokumenata u tijeku", kaže se u obavijesti.

Potpisivanje seta dokumenata vezanih za tu transakciju planira se "narednih dana", kako bi se pristupilo njihovoj realizaciji i što hitnijem plaćanju avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki d.d. i Dina-Petrokemija d.d., stoji u obavijesti. 

Time su iz Uprave Diokija potvrđene neslužbene informacije koje su medijima iznosili sindikalci da je kupoprodaja Adriaoila dogovorena, te da će turski investitor uplatiti avans od 5 milijuna eura koji će poslužiti za isplatu zaostalih plaća radnicima Diokija i Dine.

Što se tiče usuglašavanja "ugovora o proizvodnji i ostalih pratećih dokumenata", po riječima sindikalaca radi se o dokumentima koji bi trebali omogućiti provedbu programa restrukturiranja i ponovnog pokretanja proizvodnje u omišaljskoj Dina Petrokemiji, za koju se u sindikatu nadaju da će biti pokrenuta do listopada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter