Dio zgrade na Rivi prodaje se za 1,9 milijuna kuna

Zgrada Glasa Istre na Rivi (Arhiva)
Zgrada Glasa Istre na Rivi (Arhiva)

U četvrtak, 14. travnja na Općinskom sudu u Puli bit će ponuđene na prodaju nekretnine Glasa Istre d.o.o. u stečaju. Dio zgrade na Rivi 10 nudi se po početnoj cijeni od 1,9 milijuna kuna, a zemljište i servisna zgrada u ulici Kačića Mijošića nude se za 3,3 milijuna. Toj dražbi će moći pristupiti samo kupci koji uplate jamčevinu od 10 posto početne vrijednosti. No moći će kupiti nekretnine i ako ponude samo dvije trećine od početne vrijednosti.

Stečajna upraviteljica Glasa Istre d.o.o. Ljubica Juranović-Skočić je prošlog tjedna objavila svoje kvartalno izvješće i navela da će se po unovčenju nekretnina steći uvjeti za zaključenje stečajnog postupka.

Najzanimljivija od svih ponuđenih nekretnina je zgrada na Rivi 10. Prodaje se manji dio prizemlja, jer veći dio posjeduje Ministarstvo financija. Potom, prvi kat i dio potkrovlja. Ostatak potkrovlja i drugi kat su u vlasništvu Hrvatske radio televizije koja je lani preselila Radio Pulu u nekadašnju upravnu zgradu Istarske banke. Zapravo, u vlasništvu Glasa Istre d.o.o. u stečaju nalazi se 7/16 zgrade, HRT ima 5/16, a Ministarstvo financija 4/16.

Stečajna upraviteljica Glasa Istre d.o.o. Ljubica Juranović-Skočić nedavno je izjavila da je 2013. godine dio zgrade koji pripada Glasu Istre d.o.o. u stečaju procijenjen na 6,72 milijuna kuna. No, sadašnja nova procjena umanjila je vrijednost tog djela na četvrtinu. Prije par godina taj dio pokušavala je prodati Hrvatska poštanska banka, a sada to čini H-Abduco, tvrtka koja je kupila potraživanja Hypo banke. Inače, nekretnina koja se sada nudi za 1,9 milijuna kuna opterećena je založnim pravima od 19 milijuna kuna. Hypo banka je upisala pravo zaloga od 11,6 milijuna kuna, a Ministarstvo financija na 7,5 milijuna. Dakle, ako se proda po početnoj vrijednosti mogu očekivati naplatu svega desetine vrijednosti. (P. GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter