Dio vrtićkog kamenog zida razbio glavu 4-godišnjaku

Ravnateljica Mariza Kovačević pored već saniranog dijela zida
Ravnateljica Mariza Kovačević pored već saniranog dijela zida

Dok se igrao u vrtićkom dvorištu gradskog vrtića "Mali zeleni" u Ulici Palazzine pored Mornaričkog parka, ozlijeđen je 4-godišnji dječak, polaznik vrtića, kada mu je na glavu pao komad kamena veličine šake s ogradnog zida.

Mališan je zadobio ozljedu glave, zbrinut je na hitnoj pomoći, a kako doznajemo od ravnateljice ustanove Dječji vrtići Pula Marize Kovačević dječak nije u životnoj opasnosti. Ima jedan šav i pušten je na kućnu njegu.

Naime, odmah nakon nesreće, mališan je odvezen na hitnu pomoć gdje su mu ozljedu sanirali i sašili. Po njega je došla majka i odvela ga kući i najvjerojatnije će već danas ponovno doći u vrtić među svoje prijatelje. Prema riječima Kovačević, dječak se osjeća dobro.

- Nesreća se dogodila kada je 4-godišnjak zajedno s nekolicinom prijatelja lovio guštera u ogradnom zidu. Pritom su štapiće gurali između rupa u kamenju od kojeg je izgrađen stari zid i tom se prilikom odvalio komad kamena koji mu je pao na glavu te ga ozlijedio, ispričala nam je Mariza Kovačević koju smo zatekli u vrtiću te je pritom izrazila žaljenje zbog nesreće uz obećanje da će zid ograditi zaštitnom ogradom.

A već jučer, dio zida s kojeg se odlomio komad kamena bio je već saniran i betoniran, da se, kako kaže ravnateljica, ne bi ponovila ista priča i da ne bi otpao još koji komad, ali prava zaštita uslijedit će tek idućih dana kada će se staviti ograda.

Kovačević ističe da ne bježe od odgovornosti, ali da se, na žalost, nesreće događaju, usprkos njihovim naporima da i taj vrtić koji je inače u vlasništvu MORH-a, urede, saniraju i dovedu u uvjetno stanje. Valja napomenuti da smo i mi nedavno, obilazeći gradske vrtiće, ustvrdili da su u nekima doista, uvjeti i iznad propisanih standarda, ali da na žalost ima nekih, poput ovog, u kojima uvjeti nisu zadovoljavajući.

Kako saznajemo od Kovačević, i u ovaj su prostor nedavno uložili, pa je tako cijeli unutarnji dio vrtića u potpunosti renoviran, postavljena je zaštitna ograda s druge strane vrtića, prostori su očišćeni i obojani, a izvan su postavljene i nove gurle.

No, ravnateljica je istaknula da taj zid s kojeg se sad odlomio ovaj komad vlasnički i ne spada u objekt vrtića, već je u vlasništvu suvlasnika u staroj vili s kojim vrtić dijeli ogradni zid pa će se o njegovoj potpunoj sanaciji ubuduće morat dogovarati suvlasnici, MORH i Grad Pula. Za sada je jedino rješenje, naglašava ravnateljica, zaštitna ograda da se nezgode ne bi ponavljale. (N. SOFTIĆ; Snimio D. MEMEDOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter