Dio Ulice Brace Levak i dalje bez kanalizacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Platili smo komunalni doprinos i napisali dvije-tri peticije, a još uvijek nismo spojeni na kanalizacijski sustav. Što je najgore, donji dio ulice odavno je spojen na kanalizaciju, ali gornji, koji je razdvojen na dva odvojka, nikako da spoje", potužila nam se jedna citateljica na situaciju na Monte Giru nadomak tvrdave.

Prema odgovoru iz gradskog komunalnog poduzeca Herculanee, krajem 1980-ih izgradena je fekalna kanalizacija Ulice Brace Levak u dužini oko 190 metara. Dio kanalizacije prikljucen je na Kastavsku ulicu, a dio na Ulicu 43. istarske divizije zbog konfiguracije terena.

"Ulica Brace Levak nalazi se u naselju Monte Giro u kojem se predvida izgradnja fekalne i oborinske kanalizacije. Za dio naselja koje se nalazi sjeverno od ulice (uz šumicu) tijekom 2011. izradena je projektna dokumentacija za kanale u ukupnoj dužini od 440 metara, a naselje se, prema projektu, spaja na kanalizaciju Kastavske ulice", stoji u odgovoru Herculanee.

Krajem prošle godine Herculanea je ishodila potvrdu glavnog projekta za izgradnju kanalizacije sjeverno od ulice te predložila da se projekt uvrsti u Program gradnje kanalizacije u gradu Puli.

"Izgradnjom kanalizacije u ovom dijelu Monte Gira ostvarit ce se preduvjeti da svi stambeni objekti budu prikljuceni na kanalizacijski sustav", zakljucuju u Herculanei.

Naravno, program gradnje gradske kanalizacije usvaja Gradsko vijece pa ce o odluci predstavnickog tijela grada Pule ovisiti hoce li, i kada, stanovnici ovog dijela Monte Gira dobiti razdjelnu kanalizaciju. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter