Dio programa Dana grožđa u dvorani i pod velikim šatorom

Obilježavanje svjetskog dana zdravlja u Pazinu (A. DAGOSTIN)
Obilježavanje svjetskog dana zdravlja u Pazinu (A. DAGOSTIN)

Sve se više potvrđuje pomalo ironičan zaključak - ako u Bujama treba kiše, organiziraju Dane grožđa. Rijetko se koje godine kiša nije uplela u program, svratila bar na jedan dan, a često i na duže. Zaista, u posljednjih tridesetak godina organizatori Dana grožđa nemaju puno sreće s vremenom. Prije desetak godina mijenjao se i termin, ali nije pomoglo. I ove će godine bogat program biti sigurno reduciran pod naletima lošeg vremena koje se naročito najavljuje za subotu. Jučer su na glavnom bujskom trgu već bili postavljeni šatori, drveni štandovi, podignuta je glavna bina, sve pred dolazak prijetećih oblaka sa sjeverozapada.

- Moramo se prilagoditi koliko možemo, puno je događanja predviđeno na otvorenom, nešto ćemo smjestiti u veliki šator, a neki će programi biti otkazani. Po svemu sudeći, gaženje grožđa na Bakhovom dvoru ćemo prebaciti u nedjelju, prije tombole, jer su izgledi da će vrijeme u nedjelju popodne biti bolje. Uglavnom, preko lokalnog radija i društvenih mreža ćemo obavještavati posjetitelje o eventualnoj promjeni programa, kaže direktor Ureda TZ-a Buja Valter Bassanese.

Već danas popodne od 18 sati predviđena je vinska šetnja po bujskim kantinama uz pratnju Limene glazbe Zajednice Talijana Buja, pola sata kasnije bit će otvorena izložba dječjih radova u foajeu kinodvorane, a u 19.30 sati u dvorani će biti održan još jedan Istria Folk Fest na kojemu sudjeluju folklorne skupine iz Češke, Estonije, Litve, Poljske, Slovačke i Hrvatske. Na glavnom trgu u večernjim satima najavljen je nastup Funbox benda, a na Trgu slobode ili u šatoru DVD-a Buja svirat će Bukaleta, isto kao i u nedjelju navečer. Na istom mjestu svirat će u subotu navečer PROleteri, ali je zbog kiše otkazano pečenje vola, planirano upravo na Trgu slobode u organizaciji DVD-a.

Subotnji program će sigurno doživjeti promjene jer je mnogo sportskih susreta predviđeno na otvorenom, a neka događanja u starogradskoj jezgri prenijet će se ili u dvoranu ili pod šator, a neka odgoditi za nedjelju popodne. Dio događanja, poput Festivala kolača, održat će se u velikom šatoru u Istarskoj ulici. (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter