Dio prihoda SDP-ovih EU zastupnika Zakladi Rukavina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Između pet i deset tisuća kuna mjesečno uplaćivat će svaki od pet SDP-ovih europarlamentaraca u Zakladu Ana Rukavina, a izjave o doniranju dijela prihoda do kraja euro zastupničkih mandata, SDP-ovci su danas potpisali u sjedištu Zaklade.

Točan iznos uplata znat će se sutra, rekao je euro parlamentarac Tonino Picula, tumačeći da će iznos ovisiti o obračunu poreza, odnosno o tome kako će biti "ukalkulirano mirovinsko osiguranje".

Donirana sredstva koristit će se za daljnje povećanje broja upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica u kojem je trenutno više od 40 tisuća članova, te za stručno usavršavanje specijalista hematologije i srodnih specijalizacija, rekla je upraviteljica Zaklade Marija Rukavina, supotpisnica izjava.

Dio svojih prihoda Zakladi doniraju Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo, Sandra Jakovina i Tonino Picula.

Zaklada Ana Rukavina napravila je sjajan posao koji treba motivirati i druge, rekao je Picula, ističući kako je solidarnost društva jako važna. Novac je, kaže, važan, ali važan je i odnos prema bolesnome koji mora znati da nije sam, da je uz obitelj i društvo uz njega.

Odluku SDP-ovih zastupnika, upraviteljica Zaklade nazvala je plemenitom i primjerom kako čovjek može pomoći drugome kad mu je najpotrebnije. To je veliki iskaz dobrote i suosjećajnosti, rekla je Marija Rukavina prisjetivši se kako se 2006., kad se Ana razboljela i poslala poziv za pomoć, upravo SDP prvi odazvao. SDP je uz nas od prvih dana, no pomažu i druge stranke, jer u bolesti nema razlike, rekla je Marija Rukavina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter