Dio Mornaričke bolnice namijeniti za smještaj starih osoba

Mornarička bolnica mogla bi postati dio Doma za starije i nemoćne (N. LAZAREVIČ)
Mornarička bolnica mogla bi postati dio Doma za starije i nemoćne (N. LAZAREVIČ)

Dio Mornaričke bolnice, nakon što se izgradi nova pulska bolnica u Santorijevoj ulici, mogao bi postati dio Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić". Prijedlog je to koji je interpelacijom uputilo 11 oporbenih vijećnika pulskom Gradskom vijeću i koja je na koncu jednoglasno prihvaćena.

Gradsko vijeće obvezalo je stoga gradonačelnika Borisa Miletića da narednih dana zatražiti od Istarske županije službeno mišljenje o prijedlogu da se jedan dio tog kompleksa osigura isključivo za "prenamjenu, izgradnju, odnosno uređenje za novi dom za starije i nemoćne, odnosno za proširenje postojećih kapaciteta Doma za starije i nemoćne 'Alfredo Štiglić', i da se to ubaci u projektnu dokumentaciju koja se trenutno izrađuje".

Razlog zašto je to sada upućeno je, kako piše u obrazloženju interpelacije, što, Županija kao vlasnik Mornaričke bolnice, već razmišlja što će s tim prostorom te što se izrađuje projektna dokumentacija u koju će se ubaciti već donijeta odluka da dio tog kompleksa bude namijenjen za Sveučilište koje bi si na taj način osiguralo dodatne prostore i osiguralo bolje i kvalitetnije uvjete za rad.

Međutim, oporbeni vijećnici smatraju da u tom kompleksu ima dovoljno prostora kojim bi se mogao riješiti i gorući problem nedostatka smještajnih kapaciteta za starije osobe u gradu Puli.

Prijedlog su podržali svi vijećnici, kao i gradonačelnik, a u obrazloženju prihvaćanja piše da je "skrb i briga o starim i nemoćnim osobama jedan od prioritetnim ciljevima Grada Pule, što dokazuju i višegodišnja proračunska ulaganja u tu namjenu kao i, u okviru danih mu ovlasti, stvaranje prostorno planskih-preduvjeta za poboljšanje postojećih, odnosno realizaciju novih građevina kroz izradu prostorno-planske dokumentacije i izdavanje akata za gradnju." (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter