Dio droge zaplijenjen u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske potvrduje sudjelovanje u regionalnoj policijskoj akciji protiv mreže krijumcara drogom zajedno s policijama Crne Gore i Bosne i Hercegovine, izjavila je danas Aleksandra Ljuba iz Odnosa s javnošcu MUP-a RH.

Hrvatska policija je u dva navrata zaplijenila ukupno 30 kilograma marihuane na podrucju Istre i Makarske, izjavila je za Hinu Aleksandra Ljuba.

Policije Crne Gore i Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, priopcile su u ponedjeljak da je u širokoj regionalnoj policijskoj akciji pod nazivom "Trio" protiv zlocinacke organizacije koja se bavi proizvodnjom i trgovinom droge u regiji uhicen veci broj osoba i do sada zaplijenjeno 367 kilograma skanka.

"Policije više zemalja u regiji su, na inicijativu Uprave policije Crne Gore, realizirale višemjesecnu medunarodnu policijsku operaciju nazvanu 'Trio', u otkrivanju krijumcara opojne droge skank na podrucju Balkana.

U prvoj fazi, ukljuceni su, pored nadležnih tužilaštava Bosne i Hercegovine i Hrvatske i službenici za borbu protiv droge Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, službenici Službe za istragu i zaštitu - SIPA Bosne i Hercegovine i Odjela za borbu protiv droge i krijumcarenja Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske", stoji u priopcenju crnogorske policije. Navodi se da je samo u Crnoj Gori jutros uhiceno 16 osoba.

Glasnogovornica policije Republike Srpske (BiH) Mirna Šoja izjavila je jutros kako se akcija protiv krijumcara odvija na podrucju oba bosanskohercegovacka entiteta po nalogu državnog tužiteljstva i da su u tijeku uhicenja i pretresi na više lokacija.

"U akciji sudjeluju i ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Albanije", kazala je Šoja, rekavši da se radi o regionalnoj mreži trgovaca drogom. Navodno je u razlicitim dijelovima BiH uhiceno najmanje 20 osoba.


Podijeli: Facebook Twiter