Dino Sokolović pobijedio u slalomu u Sankt Moritzu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš paraolimpijac Dino Sokolović u srijedu je u švicarskom skijalištu Sankt Moritzu ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu slavivši u utrci slaloma.

Sokolović je do pobjede stigao po izrazito lošem vremenu s odlične dvije vožnje, te nije krio svoje oduševljenje današnjim plasmanom.

"Ovo je moj najsretniji dan u sportskoj karijeri, jer priznat ćete da sam u konkurenciji svjetskih skijaških velesila ostvario svoj san. Zahvaljujem svom treneru Luki Dobriniću i svima iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora koji su mi omogućili da uživam u ovim preljepim trenucima. Sada je na redu Soči i 11. zimske paraolimpijske igre, a tamo ću se 'baciti na glavu' pa što bude. Vjerujem da će biti još mnogo veselja za sve nas", zaključio je 23-godišnji član Monoski kluba Zagreb koji se nadmeće u konkurenciji sjedećih skijaša.

Drugo mjesto na podiju zauzeo je Francuz Jean Yves Le Meur, a treće Njemac Thomas Nolte .

U Sankt Moritzu nadmeće se 16 zemalja sa oko 70 natjecatelja u sve tri kategorije ženskih i muških skijaša. U četvrtak je još jedno natjecanje u slalomu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter