Dino Merlin zatvara Histria Festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom poznatog BiH glazbenika Dina Merlina, iza kojeg je pet samostalnih studijskih albuma te isto toliko s grupom Merlin, u petak ce se u Areni zatvoriti deseta, jubilarna sezona Histria Festivala.

Koncert nazvan "Dino Merlin & gosti" pocet ce u 21 sat. Najavio je to na konferenciji za novinare Bashkim Shehu, utemeljitelj i direktor festivala. Konferenciji je prisustvovao i sam Merlin koji je kazao da jedva ceka nastup.

- Moj izlazak na scenu u Areni bit ce pun prema poštovanja tom hramu kulture, a ujedno i svim velikanima, poput Luciana Pavarottija, Andree Bocellija i drugih, koji su ondje dosad nastupili. Pozivam sve da dodu na koncert, a ja cu ima za uzvrat dati svoje pjesme i sve ono što nosim u sebi. Moja publika zna da izgaram na svakom koncertu, a Arena je posebno mjesto koje ce nas inspirirati da od sebe damo još i više, kazao je Merlin.

Merlinu ce se pridružiti i gosti. Zasad je poznato da ce pred pulskom publikom nastupiti Hari Varešanovic s kojim je lani Merlin snimio duet u pjesmi "Dabogda" kojom je najavljen njegov posljednji album "Ispocetka". Merlin, osim Varešanovica, najavljuje još poneko iznenadenje.

Konferencija za novinare bila je ujedno i prilika da Shehu ocijeni proteklih deset godina Histria Festivala.

- Bilo je ovo deset teških i krvavih godina, ali mi je drago što je Histria Festival opstao i postao respektabilni medunarodni festival. Ovu jubilarnu sezonu završavamo s koncertom moga prijatelja Dine Merlina i jako sam zadovoljan što ce upravo on zatvoriti ovu sezonu. Bit ce to koncert za pamcenje, ništa manje atraktivan njego onaj Eltona Johna, kazao je Shehu.

Podsjetio je da je tijekom proteklih deset godina u okviru ovog festivala održano 60 velikih projekata u Areni i još 180 drugih projekata na sedam razlicitih lokacija.

- Programe Histria festivala ovih deset godina pogledalo je oko pola milijuna ljudi, a više od 110 tisuca ulaznica podijelili smo razlicitim skupinama društva, od studenata do umirovljenika, kazao je Shehu koji je ovogodišnju sezonu festivala ocijenio zadovoljavajucom s obzirom na recesiju.

Dodaje da se nakon deset godina povlaci s mjesta direktora festivala te tu funkciju prepušta svom sinu Arianu.


Podijeli: Facebook Twiter