Dino Halilović prva ljetna akvizicija

S prošlogodišnjeg Festivala malvazije (J. PREKALJ)
S prošlogodišnjeg Festivala malvazije (J. PREKALJ)

Točno u 8.30 sati s parkirališta Gradskog stadiona "Aldo Drosina" krenuli su nogometaši Istre 1961 na najvažniji dio priprema. Maribor, odnosno Pohorje, točnije hotel Bellevue bit će sljedećih osam dana njihovo boravište iz kojeg će svakodnevno izlaziti na terene, a sve u svrhu završnog uigravanja, ali i odigravanja prilično jakih pripremnih utakmice koje će otkriti što se od pulskog prvoligaša može očekivati u novoj sezoni. Trener Darko Raić Sudar najavio je kako će mjesto u autobusu pronaći 22 igrača i tri vratara, no to se ipak nije dogodilo. Na put su krenula samo dva vratara, naime Robert Moewes, njemački 
vratar napustio je Pulu i sreću će potražiti negdje drugdje. Umjesto njega naknadno bi, kada mu završe školske obaveze, u Sloveniju trebao doći Matija Orbanić. Isti problem imaju i Dino Radetić te Paolo Matteoni koji bi se također morali nakon konačnog kraja škole priključiti suigračima. Još uvijek nije "prekrižen" ni Čeh Milan Nitriansky koji se nije pojavio u dogovoreno vrijeme u Puli, pa se njegov dolazak očekuje u Mariboru gdje ga čeka mjesto u hotelu.

Iskoristiti priliku

I četvorica igrača koji nemaju ugovor, ali za koje će Raić Sudar bez okolišanja ustvrditi kako bi ih volio imati u kadru, nastavljaju s treniranjem uz momčad, a povratkom iz 
Slovenije trebao bi se riješiti i njihov status. Osim Marina Grujevića i Nikole Gavrića to su još dva mlada igrača koji će se gotovo istovjetno pred odlazak na pripreme zahvaliti klubu i treneru Raić Sudaru.

- Nadamo se da ćemo u Sloveniji dobiti priliku igrati, a onda je na nama da ju iskoristimo i svojim se igrama klubu i treneru zahvalimo na povjerenju koje nam je ukazano i u konačnici doprinesemo uspjehu momčadi - rekli su pred prvi prvoligaški odlazak na pripreme Maružin i Badrov.

Novi dolasci

Ispred autobusa se pojavilo i jedno novo lice u klupskim obilježjima, a riječ je o Dinu Haliloviću koji je u utorak pristupio Istri 1961 i tako službeno postao prvi novopridošli igrač u kadru seniorske momčadi. Halilović je posljednje dvije godine bio član Udinesea, 
točnije njihove U-19 momčadi gdje je u netom završenoj sezoni nastupio na 26 utakmica, a pritom je četiri puta pogodio suparničku mrežu.

- Prije odlaska u Italiju prošao sam sve selekcije Dinama, od onih najmlađih pa do 
kadeta, nakon čega sam odlučio preseliti u Udine. Vezni sam igrač i igram u oba smjera, a za dolazak u Pulu sam se odlučio jer smatram da ću se tu najlakše prilagoditi na seniorski nogomet. Već duže vrijeme smo u kontaktu i dobro znam gdje sam došao i što me čeka, a to me zapravo veseli. Nadam se dobroj sezoni gdje će prevladavati dobri rezultati i zadovoljstvo naših navijača - rekao je 19-godišnji Dino Halilović, mlađi brat povremenog 
seniorskog reprezentativca i bivšeg igrača Barcelone Alena, koji iza sebe ima i 17 reprezentativnih utakmica u mlađim kategorijama. 

Dakle, uz 21 nogometaša kojima će se priključiti još četvorica, u Sloveniji valja 
očekivati još nekoliko igrača koje je proteklih dana spominjao Raić Sudar. Neke trener već poznaje i siguran je kako mu mogu biti od pomoći, dok bi neki tek trebali dokazati da su zaslužili nositi dres Istre 1961. Pripremne utakmice, a bit će ih pet u osam dana, idealna su prilika za to. (Boris VIDULIN)






Podijeli: Facebook Twiter