Dinku Đankoviću kormilo

OPTIMISTIČNO U NOVU SEZONU - Tomislav Huljina, predsjednik kluba Roland Fable, Dinko Đanković i Gabriel Deak
OPTIMISTIČNO U NOVU SEZONU - Tomislav Huljina, predsjednik kluba Roland Fable, Dinko Đanković i Gabriel Deak

Tek što je završena jedna od uspješnijih sezona Rukometnog kluba Poreč, uprava kluba marljivo radi kako bi momčad ostala u vrhu hrvatskog rukometa. Četvrto mjesto Premijer lige te ponovni plasman u europska natjecanja potvrda su da se u Poreču igra jedan od boljih rukometa u državi.

Glavobolju pred početak sezone čelnicima kluba zadao je Saša Ilić koji je nakon dugogodišnje suradnje napustio klupu porečkog prvoligaša te preuzeo talijanski Carpi. Nakon dugo vaganja, upražnjeno je mjesto dodijeljeno karlovačkom stručnjaku Dinku Đankoviću. Đanković je posljednje godine proveo u Karlovcu gdje je zaključio igračku karijeru, a nakon toga je preuzeo školu rukometa te prvu momčad Karlovca s kojom je jednom prilikom ostvario i plasman u Europu.

Jedinstvena prilika

Nakon što su Srećko Jerković i Krunoslav Pahanić odlučili svoju karijeru nastaviti u inozemstvu, a nekolicina igrača još važe pristigle ponude, predstavljena su i nova lica u porečkom premijerligašu. Riječ je o 19-godišnjem Matiji Božiću koji je prošle godine nosio dres labinskog trećeligaša Mladog rudara te o 20-godišnjem lijevom krilu, povratniku Gabrielu Deaku koji je posljednje dvije sezone proveo u Buzetu. Božić je karijeru započeo u Areni Jadrograd gdje je još kao 15-godišnjak debitirao u Premijer ligi.

- Naravno da je za mene to bilo predivno iskustvo, no tada sam više nastupao nego igrao. Nije bilo previše razmišljanja nakon poziva iz Poreča, to je jedinstvena prilika u karijeri mladog igrača poput mene. Od sebe imam uvijek maksimalna očekivanja i znam da ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje - rekao je Božić nakon potpisa trogodišnjeg ugovora. (L. PUNIŠ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter