Dini Rizvić dekanova nagrada na Berkleeju

Dina Rizvić (R. SELAN)
Dina Rizvić (R. SELAN)

Labinska kantautorica, 19-godišnja Dina Rizvić treći je semestar za redom nagrađena dekanovom nagradom na akademiji Berklee college of music u Bostonu. Veliko je to priznanje za ovu talentiranu studenticu, čije je školovanje usmjereno na suvremeno skladanje, produkciju i glasovir.

Mlada multiinstrumentalistica, koja je prošle godine objavila debitantski album "Bez poraza", trenutno je na drugoj godini ovog prestižnog fakulteta.

- Dekanovu sam pohvalu dobila i sve prethodne semestre otkad sam došla ovamo. Dekanova lista zapravo funkcionira kao popis svih studenata na Berklee college of music koji na kraju semestra postignu akademski uspjeh iznad 3,4 GPA, što je kod nas prosjek iznad 4,4. Također, ne smije se imati ni jednu zaključnu ocjenu ispod 3. S obzirom na to da ova akademija broji oko četiri i pol tisuće studenata iz cijelog svijeta, sama činjenica da se na toj listi našlo i moje ime, zajedno s mojim dobrim prijateljem i glazbenikom Ninom Šamanićem, daje nam dodatnu motivaciju u daljnjem radu i nagradu za sav trud koji smo uložili tijekom semestra, poručila je Dina iz Bostona.

- U ovom beskrupuloznom svijetu u kojem smo direktno izloženi svim najboljim i najgorim aspektima glazbene industrije i svemu što ovaj sistem donosi, trudimo se boriti znanjem, učenjem, razgovorima, druženjima i stvaranjem novih ideja o budućnosti, dodala je.

- Uz dosadašnja akademska postignuća oboje smo uspjeli reducirati period "standardne" četiri godine obrazovanja na njegove dvije i moje tri godine, uz razna polaganja testova unaprijed i nekoliko predanih radova. Očekujemo bacanje kapica i podjelu diploma u proljeće 2014. godine, početkom svibnja.

To smatram jednim od većih osobnih uspjeha, a činjenica da smo među prvima, ako ne i prvi studenti iz Hrvatske koji su uspjeli doći na korak do diplome u našem smjeru "Suvremene kompozicije i produkcije" na jednom od najprestižnijih glazbenih akademija u svijetu, za mene je velika čast, zaključila je Dina. (I. KOCIJAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter