Dini Petrokemiji ponuda britanskog fonda Devon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prispjela je konkretna ponuda putem britanskog fonda Devon za preuzimanje dugova Dina Petrokemije, povećanje njenog temeljnog kapitala i širenje proizvodnje, potvrdio je danas predsjednik Uprave Dine Fabio Giacometti.

Giacometti je u telefonskom razgovoru ocijenio da je riječ o ozbiljnoj ponudi. Nije odgovorio o kojem je ulagaču riječ, odnosno koga predstavlja fond Devon, kazavši samo da je tehnička ekipa, koju je ulagač angažirao za pregled postrojenja, bila iz Kazahstana.

Dina ne može biti rentabilna s ovom proizvodnjom pa treba uložiti u nova postrojenja i proizvode, uglavnom petrokemikalije, rekao je Giacometti pojasnivši da bi ulagač pokrenuo novih osam postrojenja i znatno povećao kapacitet proizvodnje.

Samo za pokretanje sadašnje proizvodnje potrebno je 25 milijuna eura, a pregovaramo i o pozajmici za isplatu jedne od ukupno 15 neisplaćenih plaća, dodao je.

Na upit o tvrtki Crodux plin Ivana Čermaka, koja je bila iskazala zanimanje za Dinu, Giacometti je kazao da ima saznanja samo o tome da su predstavnici Crodux plina u kontaktu s novim potencijalnim ulagačem.

Predstečajna nagodba za omišaljsku Dina Petrokemiju sklopljena je na Trgovačkom sudu u Rijeci 30. rujna prošle godine.

O novoj ponudi na skupštini dioničara Dine raspravljat će se vjerojatno nakon što predstavnik Diokija dobije ovlaštenje vjerovnika, koji će se sastati na prvom ispitnom ročištu u stečaju Diokija u ožujku ove godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter