Dinamovac Tin Jedvaj definitivno prelazi u Romu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutrašnja utakmica s Osijekom označit će početak Dinamovog života bez Tina Jedvaja. Ustvari, možda je bolje reći nastavak nakon šest mjeseci, budući da je 17-godišnji branič tek ovog proljeća uknjižio debitantski nastup u modrom dresu, a sada je na putu prema Serie A.

Naime, odgovorni iz Maksimirske 128 prije nekoliko dana su obnovili pregovore s Romom o Jedvajevom transferu. Štoviše, posao je ekspresno zaključen, i to po uvjetima koje je postavio Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić. To znači da će Roma odmah platiti šest milijuna eura i obavezati se na isplatu četvrtine odštete za Jedvajev idući transfer.

- Sve je dogovoreno, još je ostala samo autorizacija krovne nogometne organizacije, potrebna jer se radi o maloljetnom igraču. Ta autorizacija se obično čeka nekoliko dana, ali, ponavljam, Dinamo i Roma su sve dogovorili, poručio je iz Rima sportski direktor Dinama Zoran Mamić putem službene internetske stranice kluba.

Prije nešto više od dva tjedna Roma je za Jedvaja ponudila pet milijuna eura i četvrtinu njegovog budućeg transfera, tražeći što brži odgovor od maksimirskih čelnika. To je pogodilo Zdravka Mamića, koji je Rimljanima poručio da nitko nema pravo ucjenjivati Dinamo.

U međuvremenu se ispostavilo da je Tottenham spreman iskrcati dvadeset milijuna eura za Jedvaja i Alena Halilovića. Pregovori na relaciji Zagreb - London već su došli do završne faze, kada se Halilovićeva obitelj izjasnila da još uvijek ne želi napustiti Zagreb.

Budući da je Tottenham bio zainteresiran samo za "paket" dvojice maloljetnika, posao je propao, a Roma se pokunjeno javila Mamiću i ponudila bolje uvjete. Na žalost Dinamovog trenera Kruna Jurčića, koji je najozbiljnije računao na Jedvaja.

- U siječnju su mi govorili da će Tin ići na posudbu u Radnik iz Sesveta. Čak su tvrdili da nije spreman ni za tu razinu. Tomo Rukavina i Zvonko Komes radili su šest mjeseci s našim juniorima i zato smo ga ipak poveli na pripreme. Nakon dvije utakmice rekao sam da će Tin igrati, a šest mjeseci kasnije ide u Romu, objasnio je Jurčić, dodavši da svom donedavnom prvotimcu želi puno sreće.

Osim Jedvaja, prema Serie A mogao bi krenuti i Šime Vrsaljko. Njega želi Genoa, s time da su pregovori već sada blizu završne faze. Realizira li se taj transfer, Dinamo će inkasirati četiri milijuna eura i pravo na četvrtinu Vrsaljkovog idućeg transfera. (D. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter