Dinamo za Ligu prvaka protiv Fola Escha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama u 2. pretkolu Lige prvaka igrat će protiv Fola Escha prvaka Luksemburga, odlučeno je u ponedjeljak ždrijebom u sjedištu UEFA-e u Nyonu, a prva će utakmica biti odigrana 14. ili 15. srpnja u Luksemburgu.

Uzvratna utakmica u Zagrebu na rasporedu je 21. ili 22. srpnja. Dinamo je bio nositelj u trećoj skupini klubova, a osim Fola Escha mogao je za suparnika dobiti gruzijski Dila Gori, slovački Trenčin, moldavski Milsami Orhei,  litavski Žalgiris ili jednu od dvije momčadi iz prvog pretkola. Prve utakmice 1. pretkola na rasporedu su 1. i 2. srpnja, a uzvrati 8. i 9. srpnja.

Nakon što je saznao ishod ždrijeba i ime suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka, trener hrvatskog nogometnog prvaka Zoran Mamić istaknuo je da je Dinamo bolja momčad i favorit za prolaz u sljedeći krug.

Na putu prema trećem pretkolu Lige prvaka zagrebačkom Dinamu stoji prvak Luksemburga Fola Esch. Zagrepčani će u prvoj utakmici gostovati u Luksemburgu 14. ili 15. srpnja, a tjedan dana poslije ugostiti Folu Esch na Maksimiru. "Radi se o prvacima svoje države, znači o momčadi koja ima naviku pobjeđivati i osvajati trofeje, no jasno je da smo mi bolja momčad i favoriti te da želimo proći dalje", izjavio je trener Dinama Zoran Mamić.

"Naravno, nitko se neće predati prije početka, moramo biti na kvalitetnoj razini, odigrati dvije dobre utakmice i pokazati na terenu da smo bolji, ali sigurno da vjerujem u prolaz u iduću fazu", zaključio je Mamić. Dinamo je prije dvije godine u 2. pretkolu imao istog suparnika. Nakon uvjerljivih 5-0 na gostovanju u Luksemburgu, hrvatski prvak je na Maksimiru pobjedom 1-0 potvrdio prolaz u 3. pretkolo. (Gordan Gabrovec /Hina)


Podijeli: Facebook Twiter