Dinamo vs. Dinamo: Čačić vjeruje u pozitivan rezultat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trener Dinama Ante Čačić izjavio je danas da očekuje dobar rezultat na gostovanju kod kijevskog Dinama u drugom kolu Lige prvaka, iako se radi o protivniku koji je iskusniji i bolji od zagrebačkog kluba. Dvoboj protiv kijevskog Dinama na rasporedu je u srijedu, a u drugoj utakmici Dinamove skupine sastaju se Porto i PSG.

"Oni su iskusniji i vjerojatno bolja momčad od nas, ali i mi smo u dobrom tonusu. Iako smo izgubili protiv Porta, na toj smo utakmici dobro izgledali. Moj pomoćnik Damir Krznar ih je gledao uživo, a pogledali smo i brojne snimke, tako da znamo dosta o njima. Agresivni su i traže posjed lopte već u protivničkoj polovici, Jarmolenko je njihov najopasniji igrač i preko njega idu sve akcije, Niko Kranjčar je taj koji uglavnom daje zadnji pas, dok Ognjen Vukojević daje čvrstinu veznom redu", rekao je Ante Čačić na konferenciji za novinare.

Kijevski Dinamo je prošlog tjedna promijenio trenera, Jurij Sjemin dobio je otkaz nakon niza loših rezultata, a naslijedio ga je legendarni Oleg Blohin (59).

"Promjena trenera može imati i pozitivan, ali i negativan utjecaj na momčad. Blohin je bio je svjetski igrač, a danas je odličan trener", dodao je Čačić.

"Mi smo hendikepirani jer u domaćem prvenstvu nemamo pravu pripremu za Ligu prvaka, ali naš cilj ostaje isti, a to je  prezimiti u Europi. Zato u svaku utakmicu trebamo ulaziti tako da limitiramo kvalitetu protivnika, a momčad mora vjerovati u sebe i svoje mogućnosti", ističe trener Dinama.

Novinare je zanimalo i kakva je budućnost 16-godišnjeg Alena Halilovića, najvećeg hrvatskog talenta, koji je u subotnjem derbiju protiv Hajduka odigrao posljednjih deset minuta.

"Uveli smo ga protiv Hajduka jer je zaslužio debitirati na takvoj utakmici. Vidi se da je riječ o talentiranom dječaku, ali s njim moramo biti jako oprezni, pa će i dalje igrati za juniore, trenirati sa nama, te se polako privikavati na seniorski nogomet", objasnio je Čačić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter