Dinamo uvjerljiv protiv Šerifa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u posljednju rundu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom susretu trećeg pretkola na stadionu Maksimir pred 15.000 gledatelja pobijedili Šerif 4:0 i tako potvrdili pobjedu od 1:0 iz prve utakmice.

Golove za 'Modre' zabili su Domagoj Vida (16), Fatos Beqiraj (34), Duje Čop (78) i Luis Ibanez (88). Hrvatski i moldavski prvak su u ovaj fazi natjecanja igrali i prije dvije godine. Obje utakmice su završile 1:1, a Šerif je prošao dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Dinamo je prolazom u zadnju rundu kvalifikacija osigurao još najmanje osam europskih utakmica. Dvije u posljednjem pretkolu Lige prvaka u kojem će biti nositelj, a potom zavisno od rezultata kvalifikacija još najmanje šest utakmica u skupini Lige prvaka ili skupini Europske lige.

Ždrijeb za play-off je u petak 10. kolovoza, a Dinamo će biti među nositeljima.

Premda je nastupio bez ozlijeđenih Matea Kovačića, Ivana Krstanovića i Adriana Calello, te suspendiranih 'noćnih ptica' Sammira i Nikole Pokrivača, Dinamo je bez suviše stresa odradio uzvratni dvoboj protiv Šerifa. 'Modri' su poveli u 16. minuti kada je Domagoj Vida iskoristio veliku pogrešku gostujućeg vratara Stojanova kojem je ispala lopta iz ruke nakon slobodnog udarca kojeg je uputio Fatos Beqiraj. Napadač Dinama je u 30. minuti iz kosa izbio sam pred suprnički gol, no Stojanov je obranio. Ipak, četiri minute kasnije Alispahić je ponovo gurnuo Beqiraja u mat priliku koju je ovoga puta iskoristio. Jedinu pravu priliku gosti su imali u završnici prvog dijela, no Stojanović je bio neprecizan. Na otvaranju drugoj dijela domaćin je mogao doći i do osjetnije prednosti, no Beqiraj i Badelj su loše reagirali. Dvanaest minuta prije kraja susreta Dinamo je bolju igru okrunio i trećim golom, a strijelac je bio Duje Čop, dok je dvije minute prije kraja susreta Ibanez potopio goste četvrtim golom.

Nažalost, i ovoga puta dio navijača je bacanjem baklji izazvao probleme, pa je u 75. minuti sudac Trattou čak zaprijetio prekidom utakmice. Intervenirala je i specijalna policija koja je ušla na istočnu tribinu nakon čega se situacija smirila.


Podijeli: Facebook Twiter