Dinamo sutra protiv Maribora: S navijačima prema LP-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nalazimo se pred utakmicama koje smo svi priželjkivali, utakmicama koje odlučuju hoćemo li drugu godinu zaredom igrati Ligu prvaku. Protiv Šerifa smo napravili minimum, održali kontinuitet igranja u Europi, a ovo što nas čeka je ono za što se pripremamo cijelu godinu i o čemu sanjaju svi nogometni djelatnici," kazao je trener Dinama Ante Čačić uoči prve utakmice završne runde kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka protiv slovenskog Maribora u srijedu u 20.45 sati na stadionu Maksimir.

Trener hrvatskog prvaka je naglasio da respektira Maribor i da se radi o momčadi koja igra ozbiljan nogomet.

"Vladari su slovenskog nogometa i igrali su Europsku ligu prošle sezone tako da moramo ući maksimalno mobilizirani," dodao je Čačić.

No, unatoč respektu, Dinamo u utakmicu ulazi pun samopouzdanja. "Dinamo je u pobjedničkom nizu, imamo sedam pobjeda zaredom, veliki broj igrača u odličnoj formi na dispoziciji i puno razloga za optimizam," kazao je trener modrih te dodao: "Budući da je Dinamo godinama perjanica hrvatskog nogometa i da je u pitanju Liga prvaka, želio bih da sutra zaboravimo sve nesuglasice i da svi zajedno napravimo da Dinamo uđe u elitno klupsko natjecanje. Igrati protiv najboljih klubova u Europi nije mala stvar i stoga želim da sutra imamo 12 igrača; 11 na terenu i 12. na tribinama."

Jednako razmišlja i vratar Dinama Ivan Kelava.

"Pozvao bih sve navijače na stadion. Igramo važnu utakmicu, ulog je golem i želimo podršku s tribina stoga pozivam sve navijače da lijepo predstave svoj grad i svoj klub." Čačić očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu.

"Ne očekujem da već u Maksimiru sve riješimo i idemo na izlet u Maribor. Cilj je i ne primiti gol, tako ćemo se i postaviti na terenu," prokomentirao je trener zagrebačkog sastava, no nije želio objaviti sastav. Sigurno neće biti ozlijeđenih Ivana Tomečaka, Matea Kovačića i Ivan Krstanovića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter