Dinamo slavio u Splitu, Bebek "pogurao" modre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Dinama su rezultatom 1:2 večeras nakon više od pet godina slavili na Poljudu, pobjegli Hajduku na 11 bodova razlike i tako "zakaparirali" osmi uzastopni naslov prvaka Hrvatske. U odličnih prvih 45 minuta vidjeli smo sva tri gola, da bi u nastavku također bilo uzbuđenja, a ostat će i "repovi" nakon što sudac Bebek nije dosudio čisti penal za Hajduk.

Iz prve suvisle akcije na utakmici Dinamo je poveo. Mladi Jedvaj oduzeo je loptu i potom sjajno dubinski proigrao Krstanovića, a ovaj je pobjegao Miliću, izbjegao nedozvoljenu poziciju i kad mu je golman Blažević krenuo u susret rutinski ga zaobišao i zatresao nebranjenu mrežu.

Primljeni gol dobrano je uzdrmao "splitske tiće" i uslijedile su nove pogreške. Tako je u 21. minuti Leko oduzeo jednu loptu, uposlio Brozovića koji se driblingom oslobodio Milića i s 15-ak metara iskosa pogodio vanjski dio mreže. Tri minute kasnije opet je pogriješila zadnja linija Hajduka, ovaj put Nižić kojem je na 30-ak metara od gola loptu oteo Sammir, obrušio se prema Blaževiću i onda uputio traljav udarac koji je završio desetak metara pored stative.

Umjesto 0:2, stigla je stopostotna prilika za Hajduk. Igrala se 32. minuta kad je nakon kornera lopta došla do Antonija Milića, a on je s dva metra, sam kao duh, promašio prazan gol. Naznačila je ova prilika da se pritisak premješta pred gostujuća vrata i deset minuta kasnije stiglo je poravnanje. Opet je Hajduk izborio udarac iz kuta, odbijanac je stigao do Jozinovića koji je s 20 metara opalio prema golu, a lopta je na svom putu pogodila Šimunića, prevarila Kelavu i završila iza njegovih leđa.

Izjednačujući gol izazvao je neslućenu euforiju na tribinama poljudskog stadiona, ali ni minutu kasnije stigao je hladan tuš. Čim je Dinamo krenuo s centra, lopta je stigla do Ibaneza na lijevom krilu. On ju je uputio u domaći kazneni prostor, a lopta je na svom putu dobila poprilično čudnu putanju, iznenadila Blaževića i završila u njegovoj mreži za 1:2, rezultat kojim se otišlo na odmor.

Početak drugog dijela protekao je opet u gostujućem tonu i izgledne prilike imali su Ademi (50') i Čop (59'), da bi četiri minute kasnije zaprijetio Caktaš, ali Kelava je bio priseban.

U 65. minuti Dinamo je ostao s igračem manje - ranije na tuširanju završio je Brozović koji je prvi put "požutio" u 40. minuti, potom mu je u nastavku Bebek progledao kroz prste kad je faulirao Jozinovića, ali grub start nad Limom značio je za njega prijevremeno okončanje derbija.

S igračem više Hajduk je pritisnuo i u 81. minuti stigao je nadomak izjednačenja, no sudac Bebek napravio je kardinalnu pogrešku. Naime, "rezervist" Sušić oslobodio se Vrsaljka i s deset metara uputio udarac koji je bek Dinama sa zemlje rukom odbio u korner. Skočili su svi igrači Hajduka, ali umjesto penala i novog crvenog kartona za goste, "požutio" je Sušić.

Dvije minute kasnije "mrtva" prilika na drugoj strani, ali Čop je, sam ispred Blaževića nakon sjajne asistencije Sammira, pucao pored gola. Prijetili su još Andrijašević na jednoj i Sammir na drugoj strani, ali rezultat se više nije mijenjao.

Utakmica 21. kola Prve HNL. Stadion Poljud. Gledatelja: 23.000. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Strijelci: 0:1 Krstanović (11'), 1:1 Jozinović (42'), 1:2 Ibanez (43'). Žuti kartoni: Jozinović, Stojanović, Andrijašević, Sušić (Hajduk), Krstanović, Vrsaljko, Jedvaj, Brozović (Dinamo). Crveni karton: Brozović (65' - drugi žuti).

HAJDUK: Blažević, Oremuš, Nižić, Milić, Jozinović, Lima, Andrijašević, Vršajević, Caktaš (od 74. Sušić), Maglica, Vuković (od 61. Stojanović).

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez, Leko, Brozović, Ademi, Sammir (od 90. Čalušić), Čop (od 90. Pivarić), Krstanović (od 80. Beqiraj). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter