Dinamo slavi rođendan, Kelava lovi rekord

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualni hrvatski nogometni prvak Dinamo danas slavi 102. rođendan, a rođendansko slavlje "modri" će spojiti s proslavom naslova prvaka u subotu na stadionu Maksimir na utakmici protiv Slaven Belupa.

Dinamo je prošlog vikenda osigurao osmi uzastopni naslov prvaka, 15. otkako je Prve HNL. U ogledu protiv Slaven Belupa razlog za slavlje mogao bi imati i Ivan Kelava. Vratar hrvatskog prvaka lovit će svoj, ali i rekord Prve HNL po broju minuta bez primljenog gola. Kelava već 678 minuta u nizu nije primio pogodak u hrvatskom prvenstvu. Nedostaje mu samo 11 minuta da dostigne rekord koji je postavio 2010. godine. Posljednji pogodak Kelava je primio 27. veljače u splitskoj pobjedi protiv Hajduka (2:1).

"Dinamo danas slavi rođendan, no svi razlozi za slavlje teško stanu u jedan dan jer bila je ovo još jedna slavljenička i uspjesima bogata godina. Dinamo je danas najbolji klub u Hrvatskoj, ima nogometnu školu kojoj se dive najveći svjetski klubovi, u čijim redovima igraju naši bivši igrači, a iz iste te škole izašao je i golemi broj hrvatskih reprezentativaca - trenutačno četvrte reprezentacije po ljestvici Fife. Dinamo je osam godina za redom prvak Hrvatske, a posljednje dvije i sudionik najelitnijeg klupskog natjecanja, Lige prvaka", poručili su iz Maksimira.

Klub je osnovan 26. travnja 1911. pod nazivom Prvi Hrvatski Građanski Športski Klub odnosno Građanski, da bi kroz povijest nekoliko puta mijenjao ime. Samo u posljednja dva desetljeća ime je mijenjano tri puta. U prošlosti se tako klub zvao NK Dinamo, HAŠK Građanski, Croatia, pa opet NK Dinamo, da bi svoj današnji naziv, GNK Dinamo, dobio u travnju 2011. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter