Dinamo - Real Madrid 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 1. kola skupine D nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu u Maksimiru pred 34.000 gledatelja izgubio od Real Madrida 0:1 (0:0), a strijelac pobjednickog gola za Real bio je Di Maria u 53. minuti

Real je nadigrao Dinamo u oba poluvremena i zahvaljujuci vrataru Kelavi Dinamo je izbjegao teži poraz. Iako je sredina terena bila nakrcana Dinamovim igracima, modri su rijetko uspijevali kontrolirati loptu. S druge strane Real je bio opasan skoro svaki put kada bi prešao centar.

U prvom dijelu Real je imao pet izglednih prilika, a posebno treba izdvojiti one u 3. i 29. minuti. U 3. minuti Xabi Alonso je uposlio Cristiana Ronalda, koji je izbjegao zalede i našao se sam pred vratarom Kelavom, ali je promašio gol.

Još izgledniju priliku Real je imao u 29. minuti, kada je vratar Kelava s dvije cudesne obrane uspio sacuvati mrežu. Benzema je na desnom boku izmiješao Tonela i Ibaneza, ubacio je u sredinu, gdje je prvo pucao Di Maria, a potom i Ozil, ali je Kelava obranio oba udarca.

Kod Reala vrijedi još zabilježiti da je Benzema u 11. minuti s desetak metara iskosa pogodio gredu. Potom je u 15. minuti, nakon akcije Ronalda, iz izgledne pozicije pucao preko gola, a u sudackoj nadoknadi, nakon kombinacije Ronalda i Benzeme, branic Marcelo iskosa puca preko vrata.

No, i Dinamo je imao jednu stopostotnu priliku u prvom dijelu. U 33. minuti Leko je dugackom loptom pronašao Rukavinu koji je izbio sam pred vratara Casillasa, ali je pucao ravno u njega.

Real je poveo u 53. minuti nakon kombinacije oko vrha kaznenog prostora, lopta je došla na desni bok do Angela di Marije, koji je ostao nepokriven te je s desetak metara iskosa odlicno pogodio suprotne rašlje.

Minutu nakon toga još jedna izgledna prilika za Ronalda, ali Kelava odlicno brani.

Nakon toga Dinamo je dva puta ozbiljnije zaprijetio, prvo je u 57. Tomecak uposlio Sammira na vrhu 16-erca, ali Sammir je umjesto udarca pokušao dribling i šansa je propala. U 70. minuti Badelj je ubacio dobru loptu, a Pokrivac puca u branica gostiju.

Dinamu se ukazao tracak nade u 73. minuti kada je Marcelo u razmaku od samo tri minute zaradio drugi žuti karton i iskljucenje.

Cetiri minute nakon toga najbolja prilika u drugom poluvremnu za Dinamo. Sammir je iz slobodnog udarca na drugoj vratnici pronašao Tomecaka, ciji je volej blokirao Ramos.

Daleko najbolji pojedinac u redovima Dinama bio je vratar Kelava koji je svojim odlicnim obranama spasio modre od težeg poraza, a jednu od tih sjajnih obrana pokazao je i u 80. minuti kada je zaustavio udarac Ronalda.

U drugoj utakmici skupine D Ajax i Lyon su u Amsterdamu igrali 0:0.

Dinamo ce u 2. kolu 27. rujna gostovati kod Lyona.

DINAMO: Kelava, Tomecak, Tonel, Vida, Ibánez, Calello (Šitum, 86), Leko, Badelj, Kovacic (Pokrivac, 62), Sammir, Rukavina (Beqiraj, 75).

REAL MADRID: Casillas, Sergio Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo, Coentrao, Ozil (Higuain, 78), Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Di María (Diarra, 78), Benzema (Arbeloa, 82).

CRVENI KARTONI: Marcelo (Real, 73).


Mourinho ipak došao u Maksimir

Trener Real Madrida Jose Mourinho ipak se pojavio na stadionu u Maksimiru.

Premda je bilo najavljeno da ce The Special One, kako su ga prozvali engleski mediji, utakmicu protiv Dinama pratiti iz hotela Esplanade, Mourinho je u posljednji trenutak stigao na stadion.

Portugalac je na Maksimiru stigao pola sata prije poceta utakmice u zatamnjenom kombiju pod policijskom pratnjom, a utakmicu je pratio u društvu francuske legende Zinedine Zidanea.

Mourinho je kažnjen s tri utakmica zabrane vodenja momcadi s klupe zbog nedolicnog ponašanja nakon prve utakmice polufinala Lige prvaka protiv Barcelone prošle sezone. Prvu utakmicu kazne je odradio protiv Barce u uzvratu, a drugu protiv modrih.


Podijeli: Facebook Twiter