Dinamo protiv Maribora za Ligu prvaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši zagrebačkog Dinama doznali su ime posljednjeg protivnika na putu prema Ligi prvaka. To je slovenski prvak Maribor.

Prva utakmica završnog, četvrtog pretkola je 21. ili 22. kolovoza u Zagrebu, dok je uzvrat tjedan dana kasnije.

Modri su u današnjem ždrijebu play-off runde postavljeni za nositelja i osim slovenskog sastava mogli su dobiti izraelski Hapoel Kiryat Shmon, AEL Limassol, Cluj i Helsingborg.

Dinamo lovi 8,6 milijuna

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja nogometne Lige prvaka mogao bi zaraditi čak 37,4 milijuna eura, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Plasman u natjecanje po skupinama svakom od 32 kluba osigurava po 8,6 milijuna eura bez obzira na učinak u skupini. Pobjeda u skupini donosi dodatnih milijun eura, a bod 500.000 eura.

Plasman u osminu finala donosi zaradu od 3.5 milijuna eura, u četvrtfinale 3,9, a polufinale 4,9 milijuna eura. Pobjednik će dobiti dodatnih 10,5 milijuna eura, dok poraženom ostaje 6,5 milijuna eura.

Sa svih šest pobjeda u skupini novi europski nogometni prvak može zaraditi 37,4 milijuna eura. Daleko manji je nagradni fond u Europskoj ligi gdje pobjednik može zaraditi 9,9 milijuna eura.

UEFA će samo od Lige prvaka zaraditi 1,34 milijarde eura, a od Europske lige još 225 milijuna eura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter