Dinamo protiv bugarskog Ludogoreca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Dinama u 2. pretkolu Lige prvaka igrat ce protiv prvaka Bugarske - Ludogoreca. Prvu utakmicu modri ce igrati 17. ili 18. srpnja, a uzvrat 24. ili 25. srpnja.

Ludogorec je prošle sezone osvojio bugarsko prvenstvo i kup. U momcadi ima cetiri Brazilca, dva Slovaka, Srbina, a boje bugarskog kluba brani i bivši igrac modrih Diddy Guela.

"Sigurno je to protivnik koji zaslužuje respekt i našu punu mobilizaciju," kazao je trener Dinama Ante Cacic, te dodao: "Radi se o klubu koji je u punoj ekspanziji. Dolaskom novog vlasnika klub je doveo prakticki cijelu novu momcad, odmah su ušli u društvo najboljih klubova i osvojili dvostruku krunu, a to je svakako uspjeh vrijedan poštovanja."

Trener hrvatskog prvaka smatra da je Dinamo moga proci bolje u ždrijebu, ali je i dodao: "Koliko god smo možda ocekivali lakšeg protivnika, oni su se ipak namjerili na najtežeg. Mi smo Dinamo, klub koji ima europsku konstantu i jasno je kako u dvoboj ulazimo kao favoriti."

Sportski direktor modrih Zoran Mamimc tvrdi kako se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi, premda je Ludogorec klub nepoznat našoj javnosti.

"Dolaskom bogatog vlasnika klub se preporodio i odmah došao do titule, što je uvjerljivo najveci uspjeh u povijesti kluba. Unatoc njihovoj neospornoj kvaliteti, mi smo favoriti, naš cilj i plan je jasan tako da razmišljamo samo i iskljucivo o prolazu," javio se iz Nyona Zoran Mamic.

Cacic i Mamic se slažu kako je cinjenica što se prva utakmica igra u Bugarskoj velika prednost za Dinamo.

Ludogorec je klub iz Razgrada, grada na sjeveroistoku Bugarske, tocnije iz regije Ludogorje. Osnovan je 1945. godine, i uglavnom je nastupao u drugoj ili trecoj ligi. Sve se promijenilo prije nekoliko godina kada je na celo kluba došao bogati Kiril Domušcijev. Ludogorec svoje domace utakmice igra na stadionu Ludogorec Arena koji prima 6.000 gledatelja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter