Dinamo porazio Istru 1961 na Maksimiru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva gola u prvom poluvremenu uništila su sve nade Istre 1961 da gostovanje na stadionu Maksimir može okončati neokrznuta. Puljani su u tom razdoblju bili dostojan partner renomiranom suparniku, ali ipak nisu mogli izbjeći rezultatski deficit koji im je trasirao put u poraz.

Svojevrsno iznenađenje za Dinamo predstavljalo je pozicioniranje Joa na poziciju centralnog napadača. Trener Istre 1961 Igor Pamić očigledno se nadao bijegu brzonogog Brazilca pored dvojice teretnih, a samim time i nešto sporijih stopera, Josipa Šimunića i Joze Šimunovića. Već nakon dvadeset minuta igre mogao se steći dojam da je neustrašivi gard Puljana lagano zbunio domaće igrače. Umjesto suparnika koji čuči pred svojim kaznenim prostorom i razmišlja isključivo o čuvanju svoje mreže, "modri" su natrčali na discipliniranu momčad koja se ne boji krenuti naprijed s dosta igrača.

Prvu ozbiljnu priliku Dinamo je dočekao u 22. minuti, kada je Sammir prošao po lijevoj strani šesnaesterca i uputio oštar udarac. Antonijo Ježina bio je spreman na to iskušenje. No, minutu kasnije nije mogao zaustaviti neumoljivu egzekuciju Fatosa Beqiraja kojeg je proigrao Sammir - 1:0. Igrala se 29. minuta kada je Petar Franjić izgubio loptu na trideset metara od svog gola, otvorivši Dinamu priliku za kontru. Ježina je krajnjim naporom zaustavio El Soudanijev udarac, a Sammir je pokupio "otpadak" i odlučio se za plasiranje u svoj lijevi kut.

Srećom po goste, tamo se našao Fausto Budicin, koji je prsima sačuvao mrežu. Tri minute kasnije Puljani su stvorili fantastičnu priliku, uz malu pomoć sreće. Naime, Slavko Blagojević poskliznuo se prilikom pokušaja šuta s ruba šesnaesterca, a lopta je dokotrljala do usamljenog Marija Babića na sedam-osam metara od gola. Pravovremeni izlazak Grzegorza Sandomierskog sačuvao je Dinamovo vodstvo. U završnici prvog dijela Dinamo je još jednom poentirao. Puljani su bili u kaznenom prostoru suparnika i izgubili loptu, iz čega se razvila brza kontra. Plasiranim udarcem u desni Ježinin kut sve je zaokružio El Soudani - 2:0.

Na početku nastavka Pamić je na teren poslao Dejana Radonjića, umjesto pomalo indisponiranog Ivana Miličevića, čije je mjesto na lijevom krilu preuzeo Jo. Nije pomoglo. Već u 53. minuti Istra 1961 je primila novi gol. Ivor Horvat glavom je loše očistio jednu visoku loptu u svom kaznenom prostoru, a Junior Fernandes potegao je škarice i pogodio mrežu - 3:0. Taj gol označio je kraj svih nada za goste, u svakom smislu. Puljani su vidno pali, a Dinamo je u potpunosti preuzeo kontrolu nad zbivanjima na terenu. Doduše, "zeleno-žuti" su tu i tamo uspijevali stići do faze napada, ali bez stvaranja prave opasnosti po gol suparnika. Ipak, u 87. minuti stigao je počasni gol. Opuštenost Dinama kaznio je Tomislav Havojić nakon centaršuta Kenana Hadžića s desnog boka - 3:1. (D. PETROVIĆ/NL)

Susret 8. kola Prve HNL: Dinamo - Istra 1961 3:1 (2:0). Stadion Maksimir. Gledatelja: 3.500. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica). Pomoćnici: Fejer (Bjelovar), Dević (Koprivnica). Strijelci: 1:0 Beqiraj (23'), 2:0 El Soudani (45'), 3:0 Fernandes (53'), 3:1 Havojić (87'). Žuti kartoni: Šimunić (Dinamo), Miličević, Jo, Batarelo (Istra 1961).

DINAMO: Sandomierski, Pinto, Šimunović, Šimunić, Lima, Brozović, Antolić (od 46' Halilović), El Soudani (od 80' Pamić), Sammir, Fernandes, Beqiraj (od 67' Čop).

ISTRA 1961: Ježina, Horvat (od 83' Hadžić), Budicin, Obšivač, Woon, Blagojević, Batarelo, Franjić, Babić, Miličević (od 46' Radonjić), Jo (od 73' Havojić).

 


Podijeli: Facebook Twiter