Dinamo otputovao na uzvrat u Porto

Mateo Kovačić i Ivan Kelava (Snimio Ronald Goršić/CROPIX)
Mateo Kovačić i Ivan Kelava (Snimio Ronald Goršić/CROPIX)

Nogometaši zagrebačkog Dinama otputovali su u Porto gdje će sutra na stadionu Dragao igrati utakmicu 5. kola Lige prvaka protiv portugalskog velikana Porta.

U prva četiri kola hrvatski prvak je upisao četiri poraza uz razliku pogodaka 0:10. Kada se toj brojci pridoda i šest poraza iz prošle sezone, modri su spojili deset poraza i sada ih od neslavnog rekorda Anderlechta od 12 uzastopnih poraza u elitnom natjecanju Starog kontinenta dijele još dvije utakmice.

"Igramo s vodećom momčadi naše skupine koja je apsolutni favorit. Naš cilj je, kao i svaki put dosad, biti što bolji i učinkovitiji te uhvatiti nešto više od dobrog dojma. Ne bih se zamarao time hoćemo li zabiti gol ili ne, a naravno da bih volio osvojiti bodove. Mislim da treba biti realan i gledati na stvari, a ja mislim da smo svaku utakmicu u Ligi prvaka sve bolji," kazao je trener modrih Ante Čačić.

Portugal je Dinamo otputovao s 18 igrača. Za utakmicu će konkurirati: Ivan Kelava, Romeo Mitrović, Šime Vrsaljko, Ante Puljić, Domagoj Vida, Josip Šimunić, Josip Pivarić, Arijan Ademi, Adrian Calello, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Sammir, Ivan Tomečak, Alen Halilović, Mehmed Alispahić, Duje Čop, Fatos Beqiraj, Ivan Krstanović. Na put zbog bolesti i temperature koja ga muči zadnjih dana nije krenuo Ante Rukavina.

"Pred nama je treće gostovanje protiv možda i najjače momčadi naše skupine. Ipak, iako je Porto odlična momčad koja je svoju kvalitetu već potvrdila time što je osigurala plasman u sljedeći krug, vjerujemo u dobar rezultat," rekao je kapetan momčadi Ivan Kelava, te dodao: "Odigrali smo stvarno odlično protiv Zadra, napunili se samopouzdanjem i iako znamo da će biti teško jer nas čeka potpuno drugačija utakmica, nećemo se predati.

Slično kapetanu razmišlja i jedan od najmlađih, Mateo Kovačić koji je protiv Zadra pokazao da se diže u formi.

"Na krilima pobjede protiv Zadra idemo prema Portugalu. Naravno, znamo da će biti teško i da su oni favoriti, ali ne idemo s bijelom zastavom nego idemo tamo igrati nogomet i pokušati ostvariti što bolji rezultat. Uz malo sportske sreće, tko zna što sve može biti," zaključio je 18- godišnji vezni igrač Dinama uoči leta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter