Dinamo osvojio Superkup

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su novu sezonu osvojivši Superkup nakon što su na stadionu Maksimir pred 12.000 gledatelja pobijedili Hajduk boljim izvođenjem jedanaesteraca 4:1 nakon što je regularni dio utakmice završio 1:1.

Duje Čop je doveo modre u vodstvo u 34. minuti, a izjednačio je Mijo Caktaš iz jedanaesterca u 76. minuti. Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Dinamo su bili precizni Josip Šimunić, Duje Čop, Alen Halilović i Domagoj Antolić, dok je kod Hajduka jedini gol zabio Avdija Vršajević. Goran Jozinović je pucao pored gola, dok je Pablo Migliore obranio udarac Ivanu Tomičiću.

Bilo je to deseto izdanje Superkupa, ogleda hrvatskog prvaka i pobjednika Kupa, pri čemu su modri osvojili peti naslov, a pet puta pobijedio je i Hajduk.

Prvu priliku na utakmici imao je Hajduk u 17. minuti. Jedvaj je neoprezno vratio loptu svom vrataru što je iskoristio Pašalić i krenuo sam prema suparničkim vratima. Međutim, novi vratar Dinama Argentinac Migliore je sjajno reagirao i spasio pogodak. Dinamo je prvu pravu priliku imao u 29. minuti kada je Alžirac Soudani na desnom krilu nanizao nekoliko igrača i ubacio u kazneni prostor, no tamo nikoga nije bilo.

Pet minuta kasnije Dinamo je došao u vodstvo. Akciju je započeo Brozović, potom je Soudani jednim potezom gurnuo Čopa u sjajnu priliku, koju napadač hrvatskog prvaka nije propustio. Koncem prvog dijela Dinamo je mogao i povećati prednost. Čileanac Fernandes je izbio ispred Kalinića koji je sjajnom reakcijom spasio svoj gol.

Novu priliku vidjeli smo u 59. minuti kada je Fernades ubacio povratnu loptu s boka, a Soudani s jedanaest metara pucao pored gola. U 67. minuti Čop je mogao zabiti i svoj drugi gol, no iskosa s 4 - 5 m je pucao iznad gola.

Hajduk je izjednačio u 75. minuti golom Mije Caktaša iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Addy neoprezno oborivši Kouassija.

Do konca utakmice više nije bilo promjene rezultata, pa su o pobjedniku odlučili kazneni udarci. (Hina, foto R. GORŠIĆ/CROPIX))


Podijeli: Facebook Twiter