Dinamo optužen da se kladi protiv sebe

Youri Mulder teško je optužio Dinamo (Foto Reuters)
Youri Mulder teško je optužio Dinamo (Foto Reuters)

Hrvatski nogometni prvak Dinamo oštro je reagirao na tvrdnje iznesene na nizozemskoj javnoj televiziji gdje je komentator Youri Mulder optužio Dinamove igrače da se klade protiv sebe.

"Potaknuti skandaloznim izjavama Youria Muldera koji je na nizozemskoj javnoj televiziji NOS u sklopu prijenosa utakmice Lige prvaka PSG-Dinamo iznio svoju sumnju da su se Dinamovi igrači kladili sami protiv sebe te da će drugi dan podići dobitak, dužni smo izdati sljedeće priopćenje u kojem najoštrije osuđujemo takve izjave", stoji u priopćenju koje je objavljeno danas na Dinamovim službenim stranicama. "Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, ali bi se zato puno dalo reći o njegovoj (ne)profesionalnosti. Kako je moguće da bilo koji komentator ili sportski novinar na ovakav način svoje sumnje i vlastito mišljenje predstavlja kao činjenicu? Kako je moguće da se bilo koja momčad, pa tako i Dinamova, opisuje u ovako sramotnom kontekstu, bez ijednog jedinog dokaza? Zar je moguće da se loša igra određene momčadi i njezina nemoć u određenim trenucima igre tako lako može preimenovati u još jednu kladioničarsku aferu koja je na pomolu? Gdje je tu društvena odgovornost novinara, odnosno komentatora, koji iznosi ovako teške optužbe? Gdje je njegova odgovornost u trenucima kada njegova skandalozna izjava obilazi brojne medije diljem Europe gdje se GNK Dinamo spominje u sramotnom kontekstu koji ničime nije zaslužio?", kaže se u priopćenju.

"GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe", zaključak je priopćenja.

Youri Mulder je bivši napadač i trener u njemačkom Schalkeu te u nizozemskom Twenteu, gdje danas pomaže Steveu McClarenu. Mulder je i stručni komentator utakmica na nizozemskoj javnoj televiziji NOS TV, gdje je analizirajući utakmicu Lige prvaka između Dinama i PSG-a izrazio sumnju da se igrači Dinama klade protiv sebe i puštaju golove te tvrdi da je dokaze za to pronašao svaki puta kada je Dinamo primio gol. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter