Dinamo - Istra 1961 4:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poraz, i to najteži ove sezone, upisali su nogometaši Istre 1961 u susretu 28. kola protiv Dinama na Maksimiru. Puljani nisu bili na razini prethodnih igara ovog proljeca, a usto su domacim igracima puštali da s te pozicije s lijeve strane s 20-ak metara pucaju kao na treningu. "Modri" su im zahvalili s cetiri gola, ali bodovi ostanka se ionako osvajaju protiv Cibalije.

Trener Pamic odlucio se za malo takticko iznenadenje, jer pored dviju izmjena u pocetnom sastavu, promijenio je i pozicije svojim krilnim napadacima. Pa je tako Križman zaigrao na desnoj, a Ottochian na lijevoj strani. Bilo je to ocigledno pripremljeno kako bi se obrambenih zadataka više poštedio Križman, pa je Ottochian trebao pratiti Vrsaljka kad krene u napad.

Dinamo je odmah zagospodario travnjakom. I dok su bocne prilaze "zeleno-žuti" dobro kontrolirali, problemi su nastali u sredini. Tomecak i Sammir su stvarali višak igraca u sredini i po tom su koridoru krenule prve prijetnje po Prskala.

Pulski je plan ocito bio da nakon osvajanja lopte brzom transformacijom pokušaju preko Rivica i Bellea u sredini otvoriti napad, dok im se ne prikljuce Križman i Ottochian na bokovima. No, i kad su osvajali loptu nisu pulski igraci uspijevali kvalitetnim pasovima pripremiti napade, a tu je za svaki slucaj ispred domace obrane bio i iskusni Jerko Leko koji je "zeleno-žute" slagao na travnjak poput cunjeva, bez da mu sudac Ljubicic barem zaprijeti žutim kartonom.

Utakmica 28. kola Prve HNL: Dinamo - Istra 1961 4:1 (2:1). Stadion Maksimir. Gledatelja: 1300. Sudac: Domagoj Ljubicic. Pomocnici: Grgic i Berger (svi Osijek). Strijelci: 1:0 Pivaric (22'), 2:0 Alispahic (27'), 2:1 Križman (42'), 3:1 Pivaric (60'), 4:1 Pokrivac (64'). Žuti kartoni: Krstanovic (Dinamo), Barbaric (Istra 1961).

DINAMO
: Kelava, Vrsaljko (od 61. Vida), Tonel, Šimunic, Pivaric (od 72. Ibanez), Leko, Tomecak, Sammir, Alispahic (od 46. Pokrivac), Kovacic, Krstanovic.

ISTRA 1961
: Prskalo Sušic, Barbaric, Stranatic, Milic, Andelkovic (od 62. Jerkovic), Batarelo, Ottochian, Rivic,  Križman (od 67. Roce), Bell (od 46. Havojic). (R. CAR)

Ostali rezultati 28. kola:

Karlovac - Šibenik
1:0 (Jelic 90+2)
Osijek - Lokomotiva 1:1 (Smoje 3 / Brozovic 86)
Slaven Belupo - Zadar 2:0 (Vugrinec 40, Šaban 73)
Split - Zagreb 2:0 (Cop 22. Bagaric 90+3)
Igrano u petak: Inter - Hajduk 1:0 (Oršic 22) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter