Dinamo - Istra 1961 4:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kljucni trenutak dvoboja "Dinama" i "Istre 1961" dogodio se na isteku 65. minute, kad je službeni spiker Bruno Berger objavio konacni rezultat iz Karlovca. Naime, u tom trenutku svima je bilo jasno da je vrh Prve HNL opet u modrom.

Otpor gostiju iz Pule skršen je vec u 2. minuti, kad je Josip Škoric nespretno zahvatio udarac Jakuba Sylvestra iz mrtvog kuta i skrenuo loptu u svoju mrežu - 1:0.

Tocno deset minuta kasnije "Dinamo" je otklonio svaku dvojbu. Milan Badelj i Sammir osmislili su akciju koja je okoncana proigravanjem u prostor za Fatosa Beqiraja. Albanac s crnogorskom putovnicom sjajno je reagirao, uputivši loptu u nebranjeni dio mreže - 2:0.

U tom trenutku svima na stadionu je bilo jasno da se Puljani mogu smatrati sretnima ako do kraja utakmice ne dobiju porciju za pamcenje. Srecom po njih, "Dinamo" se zasitio nakon treceg i cetvrtog gola.

Igrala se 25. minuta kad se Sammir pobrinuo za najljepši potez na utakmici. Strijelci prva dva gola, Beqiraj i Sylvestr, pobrinuli su se za kombinaciju vrijednu otvaranja prostora, a Brazilac s domovnicom prekrasnim je lobom prebacio Škorica - 3:0.

Na cetvrti gol nije trebalo dugo cekati. Nakon deset minuta igre Sammir je u priliku gurnuo Milana Badelja koji je u kaznenom prostoru pao kao žrtva prekršaja Dalibora Pauletica. Sudac Goran Gabrilo iz Splita odmah je pokazao na bijelu tocku, Sammir je hladnokrvno zabio gol za, kako ce se kasnije pokazati, konacan rezultat - 4:0.

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1.500. Sudac: Goran Gabrilo (Split) - 6,5. Strijelci: 1:0 Sylvestr (2'), 2:0 Beqiraj (13'), 3:0 Sammir (25'), 4:0 Sammir (37' - 11m). Žuti karton: Kacic (Istra 1961).

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Bišcan, Cufre, Ibanez, Badelj (od 77. Kramaric), Chago (od 72. Ademi), Tomecak (od 65. Morales), Sammir, Sylvestr, Beqiraj.

ISTRA 1961: Škoric, Sušic, Pauletic, Barišic, Kacic, Linic (od 85. Kovacevic), Batelic, Grbac (od 68. Bushaj), Alimi, Prelcec (od 53. Andelkovic), Stupic


Podijeli: Facebook Twiter