Dinamo i dalje bez boda i gola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Dinama u susretu su 5. kola skupine H Lige prvaka pretrpjeli i peti poraz izgubivši u Maksimiru od Lyona sa 0-1 (0-0).

Strijelac jedinog gola bio je Alexandre Lacazette u 72. minuti.

Ovim porazom Dinamo je izgubio i teoretske izglede za nastavak igranja u europskim kupovima na proljeće. Ostao je posljednji bez bodova, dok treći Lyon sada ima sedam bodova. Osim što nije osvojio niti bod, Dinamo nije postigao niti jedan pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Dinamo je u svojoj posljednjoj ovosezonskoj europskoj domaćoj utakmici odigrao ravnopravno prvo poluvrijeme protiv momčadi iz vrha francuske lige, ali u nastavku je hrvatski prvak bio u potpunosti nadigran. Tijekom prvih 45 minuta Dinamo je uputio sedam udaraca prema golu Lyona, a u drugom poluvremenu niti jedan.

Hrabra igra zagrebačkom sastavu mogla je donijeti i prvi gol u Ligi prvaka ove sezone već na samom otvaranju, ali Ćorić u 12. minuti nije bio precizan da bi pokušaj Šituma s vrha kaznenog prostora u 15. minuti obranio Lopes.

Lyon je imao veći posjed lopte, ali je prvu pravu akciju izveo tek u 28. minuti kada je Valbuena prošao po desnom krilu proslijedio loptu do Ferrija čiji udarac sa 20-ak metara zaustavlja greda, a na odbijenu loptu Darder nije uspio kvalitetno reagirati. Sljedeću prigodu francuski sastav imao je u 38. minuti, ali u gužvi nakon kornera njegovi igrači nisu uspjeli gurnuti loptu u mrežu.

U samoj završnici prvog poluvremena Dinamo je dva puta zaprijetio, ali Gojak u 42. minuti nije uspio dobro pucati glavom s četiri metra, dok je vratar Lyona Lopes uspio izbiti loptu ispred Henriqueza.

Veznjak Lyona Ferri početkom drugog poluvremena još je jednom oprobao udarac, ali njegov snažan pokušaj sa 15-ak metara uspio je odbiti Livaković.

Kako je utakmica odmicala tako je Lyon sve više pritiskao obranu Dinama koja je popustila u 72. minuti. Rafael se uspio ubaciti iza leđa neopreznog Pivarića na desnom boku i nakon ulaska u kazneni prostor poslati oštru prizemnu loptu u peterac, a strijelcu Lacazetteu nije bilo teško neometanom s dva metra poslati loptu u mrežu.

U drugoj utakmici ove skupine Juventus je kao gost svladao Sevillu sa 2-1 (1-1) i tako osigurao prolazak u osminu finala. Treći pogodak za Juventus postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Kolo prije kraja natjecanja Juventus je vodeći sa 11 bodova, druga Sevilla ima 10, Lyon je treći sa sedam, a Dinamo posljednji bez bodova.

Dinamo će u posljednjem kolu 7. prosinca gostovati kod Juventusa u Torinu, dok će Lyon i Sevilla u međusobnom susretu u Francuskoj odlučivati koji će se sastav pridružiti talijanskom prvaku u osmini finala iz ove skupine, a koji će europski put nastaviti u Europskoj ligi.

DINAMO - LYON 0-1 (0-0)

Stadion Maksimir.

SUDAC: Kralovec (Češka)

GLEDATELJA: 10.000

STRIJELAC: 0-1 Lacazette (72)

DINAMO: Livaković - Matel (Henriquez, 14), Sigali, Benković, Pivarić - Pavičić (Machado, 73), Knežević, Gojak; Šitum, Ćorić (Jonas, 52) - Fernandes

LYON: Lopes - Rafael, Yanga-Mbiwa, Nkoulou, Morel - Ferri, Gonalons, Darder (Tolisso, 66) - Cornet (Fekir, 66), Lacazette, Valbuena (Rybus, 87)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter