Dinamo - Hajduk 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U devetom izdanju hrvatskog nogometnog Superkupa Dinamo je pogotkom svog kapetana Igora Bišcana pobijedio Hajduk i po cetvrti put prisvojio trofej namijenjen pobjedniku "majstorice", dok su Splicani ostali na pet osvojenih Superkupova.

Nogometaši Dinama bolje su otvorili susret, zavladali terenom i od samog pocetka zapoceli s napadima prema vratima Splicana. Prijetili su u prvih desetak minuta Sammir, Bišcan, Badelj i Calello, ali nisu pritom bili najprecizniji. Kad je splasnuo prvi modri val, igraci Hajduka došli su do zraka i u 12. minuti pokušao je Anas Sharbini s ruba kaznenog prostora, no Butina je uspio odbiti loptu.

Nastavilo se potom s dominacijom Zagrepcana koji su preko raspoloženog Sammira zaprijetili u 19. i 20. minuti, ali rezultat se nije mijenjao. Pokušao je u 28. minuti i Sivonjic, no njegova lopta završila je pored okvira gostujuceg gola. Minutu kasnije u prilici je Dodo nakon brze i precizne akcije "modrih", ali u posljednji trenutak uklizao je Maloca i izbacio loptu u korner.

Potom se igra preselila pred vrata Butine gdje je najprije u 31. minuti Cop prešao Šimica i ubacio prizemnu loptu u peterac, koju je vratar Dinama bez vecih problema uhvatio. Cetiri minute kasnije Anas Sharbini pobjegao je Bišcanu i gadao suprotni kut domaceg gola, no Butina je odlicnom intervencijom spasio svoju mrežu.

U 38. minuti bivši igrac Rijeke još jednom je napravio dar-mar u obrani Dinama i potom poslao povratnu loptu koju je Režic umjesto u nebranjena vrata poslao pokraj lijeve stative. Najbliže pogotku Splicani su stigli minutu prije kraja prvog dijela kad je nakon kornera na jedan odbijanac natrcao Oremuš i s 20-ak metara umjesto mreže pogodio stativu. Nastavak je donio potpuno drugu sliku na terenu.

Nervozna i rastrgana igra zamijenila je tecnost iz prvih 45 minuta i sve se svodilo na nadmudrivanje oko sredine terena, dok su se prilike u drugom poluvremenu stvarale na kapaljku. Prva prilika stigla je nakon Sammirova kornera u 64. minuti kad je Subašic krenuo "u ništa", ali njegova ga je obrana uspjela pokriti, da bi cetiri minute kasnije Butina snažno upucenu loptu od strane Buljata iz slobodnog udarca izbacio u korner.

U takvoj igri bez igre iznenada se stvorila prilika za Doda koji je zaobišao Subašica i uputio loptu u nebranjenu mrežu, no Maloca je još jednom uklizavanjem spasio Hajduk. I dok su Splicani slagali svoje redove, domacin je brzo izveo udarac iz ugla, Dodo je pronašao Bišcana koji je došao iz drugog plana i glavom pogodio splitsku mrežu za trijumf Dinama.

Stadion Maksimir. Gledatelja: 4.000. Sudac: Draženko Kovacic (Križevci). Pomocnici: Grgec (Bistra) i Havaic (Koprivnica). Strijelac: 1:0 Bišcan (77'). Žuti kartoni: Dodo, Sammir (Dinamo), Režic, Brkljaca (Hajduk).

DINAMO: Butina, Etto, Šimic (od 46. Barbaric), Bišcan, Mesaric, Calello, Chago, Badelj (od 74. Ibanez), Sammir, Sivonjic, Dodo (od 87. Morales).

HAJDUK: Subašic, Režic (od 88. Tomasov), Buljat, Maloca, Strinic, Andric, Ljubicic (od 32. Brkljaca), Oremuš, Ibricic, An. Sharbini, Cop (od 90. Ah. Sharbini).


Podijeli: Facebook Twiter