Dinamo - Club Brugge 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon domace pobjede nad Villarrrealom i poraza na strani od PAOK-a, Dinamo je na Maksimiru upisao prvi ovogodišnji remi u skupini D Europske lige.

Još se gledatelji nisu stigli ni smjestiti, a Zagrepcani su promašili mrtvu priliku. Morales je ušao u kazneni prostor i vratio povratnu loptu za usamljenog Sammira ciji je udarac s pet metara gostujuci vratar De Vlieger uspio izbaciti u korner.

Malo je nedostajalo da vec u sljedecoj minuti stigne kazna za propušteno, ali Kelava je uspio zaustaviti pokušaj Dirara. Uzbudenja su se nastavila prilikom Geraertsa (8') za goste i Moralesa (9') za domace, no u oba su navrata obrane bile na visini zadatka. Nakon vatrometa na pocetku, ritam je polako poceo padati, a gosti iz Belgije zavladali su sredinom terena i iz brzih kontri u nekoliko navrata opasno zaprijetili Kelavi koji je u 24. minuti morao spašavati nakon još jednog udarca Geraertsa.

Gostujuci igrac s brojem 22 na ledima bio je posebno nadahnut te je u 33. minuti ponovno oprobao svoj udarac, no ovaj je put lopta završila iznad domaceg gola. Sve što su igraci Dinama do kraja prvog dijela uspjeli napraviti bilo je nekoliko prijetnji nakon prekida, a najbliže pogotku stigli su neposredno prije odlaska u svlacionice kad je Morales iz slobodnog udarca s 25 metara prebacio gostujuci živi zid, ali njegov je pokušaj za malo bio neprecizan.

U nastavku susreta prvi su zaprijetili gosti u 52. minuti preko mladog hrvatskog reprezentativca Perišica ciji je pokušaj s 30-ak metara Kelava, uz malu nesigurnost, uspio ukrotiti. Minutu kasnije otvorila se kontra za Rukavinu, no domaci je napadac u trenutku kad mu je bio otvoren put prema golu neshvatljivo stao na rubu kaznenog prostora i prilika je propala.

Uslijedilo je potom 20-ak minuta bez pretjeranih uzbudenja, da bi, prakticki ni iz cega, Zagrepcani izborili kazneni udarac. S desne je strane ubacio rezervist Tomecak, gostujuci stoper nije uspio rašcistiti, na što se nadovezao De Vlieger koji je traljavo izboksao loptu, nakon cega je neoprezno srušio Sammira i izraelski sudac je pokazao na bijelu tocku, uz žuti karton za belgijskog vratara.

Loptu je uzeo Sammir i 15 minuta prije posljednjeg sudackog zvižduka s njom pogodio stativu, zasluživši definitivno naziv tragicara utakmice. Tek što je ušao na teren umjesto indisponiranog Rukavine, u prilici se našao i Beqiraj, no njegov udarac glavom zaustavio je gostujuci cuvar mreže i ostalo je 0:0.

Stadion Maksimir.
Gledatelja: 22.000. Sudac: Alon Yefet. Pomocnici: Liany i Tabrizashi (svi Izrael). Žuti kartoni: Beqiraj (Dinamo), Dirar, Dalmat, De Vlieger (Club Brugge).

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Bišcan, Tonel, Cufre, Chago, Ademi (od 69. Tomecak), Badelj, Morales (od 87. Ibanez), Sammir, Rukavina (od 79. Beqiraj).

CLUB BRUGGE: De Vlieger, Camozzato, Hoefkens, Simaeys, Diaz, Dalmat, Geraerts, Odjidja, Dirar, Kouemaha, Perišic.


Podijeli: Facebook Twiter