Dinamo Bukurešt - Hajduk 3:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Hajduka poraženi su napustili Bukurešt gdje ih je u prvom susretu 3. pretkola Europske lige s 3:1 porazio Dinamo, šestoplasirana momcad proteklog rumunjskog prvenstva. Morat ce splitska momcad u uzvratu, koji ce se na Poljudu igrati iduceg cetvrtka, odigrati puno bolje kako bi nadoknadila zaostatak.

Zaprijetili su domacini vec u 3. minuti preko Troje koji je pucao s 14 metara, ali je Subašic bio na mjestu. Samo dvije minute kasnije Torje je ušao iza leda obrane Hajduka i Subašic ga je morao srušiti u svom kaznenom prostoru našto je engleski sudac opravdano pokazao na bijelu tocku s koje je Andrei Cristea pogodio mrežu za 1:0.

Odgovorili su "bili" u 18. minuti preko Ibricica koji je izbivši sam pred Curcu pogodio njegove noge, potom je u 26. minuti Anas Sharbini bio neprecizan s lijeve strane, da bi minutu kasnije Curca u korner izbio udarac Ljubicica izvana. Promašaje Splicana kaznili su domacini u 39. minuti. Adrian Cristea je pucao s ruba 16-erca, Subašic nespretno reagirao jer se lopta ispod njega odbila u vratnicu i potom je pritrcao Garat i povisio na 2:0.

Prvi je u nastavku zaprijetio Ibricic koji je s lijeve strane pokušao iznenaditi Curcu, ali bezuspješno. Na drugoj je strani Subašic bio na velikim mukama od 52. do 59. minute, no ovog puta Rumunji nisu našli put do njegove mreže. U trenucima najvece dominacije domacina, gol je na suprotnoj strani postigao Tomasov.

Okrenuo je na rubu kaznenog prostora Pulhaca i ljevicom naciljao mrežu iza Curce za 2:1. No, kratko je trajala radost "bilih", samo pet minuta kasnije Kone je "rasparao" mrežu iza Subašica za 3:1. Ukazala se strijelcu Splicana Tomasovu u 81. minuti nova prilika za gol, ali je lopta ovog puta otišla pored gola. U posljednjoj minuti susreta Strinic je izbacio loptu sa same gol linije sacuvavši splitske nade u prolaz.

Stadion Dinama. Gledatelja: 8.000. Sudac: Lee Probert (Engleska). Pomocnici: Child, Long (oba Engleska). Strijelci: 1:0 And. Cristea (6 - 11m), 2:0 Garat (39'), 2:1 Tomasov (64'), 3:1 Kone (70'). Žuti kartoni: N'Doye, Torje, Pulhac (Dinamo), Subašic, Oremuš, J. Buljat, Vejic, Brkljaca (Hajduk).

DINAMO: Curca, Homei, Garat, Scarlatache, Pulhac, Kone, N'Doye, Torje (od 54. Munteanu), Adr. Cristea, Ganea, And. Cristea (od 77. Paun).

HAJDUK: Subašic, Režic, Maloca, Vejic, J. Buljat, Strinic, M. Ljubicic (od 44. Brkljaca), Andric, Oremuš (od 46. Tomasov), An. Sharbini, Ibricic.


Podijeli: Facebook Twiter