Dinamo bez gledatelja protiv PSV-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometni klub Dinamo sljedeću utakmicu Europske lige protiv PSV-a 24. listopada na svom terenu odigrat će bez gledatelja, i uz to će mora platiti kaznu od 65.000 eura zbog incidenata koje su izazvali njegovi navijači na utakmici protiv Šerifa u Zagrebu i u Beču protiv Austrije.

"Kažnjeni smo zbog povika navijača 'Mamiću cigane, odlazi iz svetinje' što UEFA smatra rasizmom protiv kojeg je proglasila nultu toleranciju. Kazna je drastična, ali mogla je biti još drastičnija da delegat u svom izvješću nije pohvalio naše napore u organizaciji utakmice protiv Čornomoreca i ponašanje dijela navijača za koje smo mi bili odgovorni u Beču", rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare glavni direktor GNK Dinama Tomislav Svetina.

Zagrebački klub kažnjen je i s iznosom 5.250 eura zbog neprimjerenog ponašanja igrača i velikog broja žutih te jednog crvenog kartona, dok je najbolji napadač El Soudani kažnjen jednom utakmicom neigranja, ali on je tu kaznu već odradio nenastupanjem protiv Čornomoreca.

Po riječima Svetine, Dinamo nije izuzetak jer su još drastičnije kažnjeni zbog sličnih incidenata poljski Legija i Lech te mađarski Honved.

"Mi možemo reći o toj kazni UEFA-e što god hoćemo, ali UEFA je principijelna i svojih propisa se striktno drži. Zato apeliram na sve navijače da se u sljedećim utakmicama ponašaju odgovorno jer nam je UEFA uz ove kazne dala jednu uvjetnu koja traje čak pet godina tijekom kojih se ne smiju ponoviti incidenti jer bi nas mogli kazniti ne samo igranjem pred praznim stadionom, nego i izbacivanjem iz svih europskih natjecanja", pojasnio je Svetina.

Kazao je da je Dinamo već dobio prvostupanjsku odluku protiv četvorice navijača te da je pokrenut postupak za nadoknadu štete protiv još tristo navijača identificiranih na utakmici protiv Šerifa.

"UEFA je podržala te naše napore da se zaštitimo, ali nas je i upozorila da u slučaju ponovljenog incidenta neće biti oprosta i da možemo očekivati najdrastičniju kaznu", zaključio je Svetina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter