Dina Rizvic - mlada jazz nada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Glazbeni susreti srijedom" u organizaciji Hrvatske glazbene unije Istarske županije održani su u Multimedijalnom centru Luka, a gošca je bila Dina Rizvic, mlada istarska kantautorica, rodom iz Labina, koja je tom prilikom predstavila svoj prvi album nazvan "Bez poraza", koji je objavio Croatia Records.

Dina Rizvic, koja trenutno studira na prestižnoj bostonskoj akademiji Berklee College of Music, prošle je godine bila nominirana za nagradu Status u kategoriji Mlade nade jazza, no nagradu ipak nije osvojila.

Rizvic kaže da je nominacija za nju bila potpuno neocekivana s obzirom na to da je tek zapocela s jazzom. Naime, rad u tom žanru zavoljela je tijekom ljetnog seminara "Jazz is back" u Grožnjanu. Glavni krivac za njenu ljubav prema jazzu je pokojni Boško Petrovic, koji joj je puno pomogao.

Album "Bez poraza" sniman je u studiju Maraton kod poznatog rijeckog glazbenika Olje Dešica, koji ga je producirao. Dina je autorica vecine pjesama, a ponegdje, uz Olju Dešica, i aranžer. Pjesmu "Let go" napisala je zajedno s Nikom Turkovic dok su pohadale seminar u Grožnjanu. Osim autorskih, na albumu se nalaze i dvije obradene pjesme, a to su makedonska narodna "Zajdi zajdi" te "Breakeven" popularne irske grupe The Script.

Album ce predstaviti 29. prosinca u Zagrebu u koncertnoj dvorani "Lisinski", a uz nju ce svirati i Zvjezdan Ružic, Branimir Gazdik, Ivan Pešut, Zvjezdan Marjanovic, Helena Ivezic, Iva Štefancic, Marino Tomasovic i Romana Bacic. Posebni gosti bit ce Vid Jamnik i Nika Turkovic.

Nakon predstavljanja Dina je otpjevala svoje buduce hitove te jednu prigodnu božicnu pjesmu. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter