Dina Rizvić, Danijel Načinović i Elis Lovrić za Vinežane

Dina Rizvić
Dina Rizvić

Tri vrhunska labinska glazbenika predstavila su svoj opus na pozornici labinske kinodvorane u sklopu humanitarne akcije "Svi za Vinež", u organizaciji Crvenog križa Labina. No, vrsni interpretatori poput Dine Rizvić, Danijela Načinovića, Elis Lovrić te zbora Minicantanti, kao ni činjenica da je riječ o humanitarnom projektu, nisu bili dovoljni da dupkom ispune kino.

Svestrani umjetnici

Pijanistica, gitaristica, pjevačica, skladateljica - sve je to mlada Dina Rizvić koja je otvorila sinoćnju večer odlične glazbe. Moderatorica programa Roberta Razzi dobro je primijetila prokomentiravši "da može biti žao svima koji nisu došli na koncert Dine u rodnom gradu. "Rođena je za velike svjetske pozornice i vjerojatno je više nećemo imati puno prilike slušati u Labinu". Publiku je počastila setom autorskih pjesama na engleskom i hrvatskom jeziku koje je interpretirala na glasoviru i gitari.

Vinežan, poeta, glazbenik, slikar i tko zna što se sve još može pronaći u kreativnom opusu Daniela Načinovića, koji je i sinoć nasmijao, ali i ganuo publiku. Dosjetkama, događajima iz djetinjstva i vještim prebiranjem po gitari na pola je sata slušatelje unio u "svoj svijet". Božanski glas i ljubav prema cakavici susreli su se u jednoj osobi, Elis Lovrić. Glumica i kantautorica u svakom stihu svojih pjesama potvrđuje ljubav prema rodnoj Labinštini. Među rijetkima je, ako ne i jedina, koja je uspjela uglazbiti tekst na cakavici, a da se ne izgubi draž i smisao izrečenog. I sinoć je to potvrdila, a da je cakavica u njenoj interpretaciji jedinstvena, potvrdio je i poduži pljesak publike. Njene pjesme drage su i mladima, stoga je dvije otpjevala u pratnji zbora Minicantanti XL, pod dirigentskom palicom Sabrine Stemberga Vidak.

Oda radosti

"Oda radosti", svojevrsna je himna labinskog Crvenog križa, autorice i ujedno ravnateljice ustanove Morin Hukić. Zahvalivši prisutnima na dolasku i humanosti, zajedno s Minicantantima ispratila je publiku otpjevavši ovu pjesmu. Podatak o jučer prikupljenim donacijama još se ne zna. Humanitarna akcija traje do 29. veljače kada će biti objavljen ukupan iznos prikupljen za pomoć osam obitelji iz labinskog naselja Vinež koji su u stravičnom požaru ostali bez svega. (Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter