Dimitriju Kačini Giovanniniju uručena donacija

Obitelji Kačina Giovannini uručena vrijedna donacija (M. ANGELINI)
Obitelji Kačina Giovannini uručena vrijedna donacija (M. ANGELINI)

Dimitriju Kačini Giovanniniju, mladom Puljaninu koji je nakon teške nesreće u studenom 2011. godine ostao stopostotni invalid, danas je uručena donacija u iznosu od 36.900 kuna za kupnju gusjeničara koji će mu uvelike olakšati svakodnevicu.

Dimitrij, naime, živi s obitelji na petom katu zgrade bez lifta te je svaki njegov izlazak iz stana, bilo zbog terapije ili pukog izlaska na svježi zrak, vrlo naporan i otežan. Upravo stoga su članovi nedavno oformljene Humanitarne mreže odlučili da ove godine donacija s humanitarnog koncerta održanog u Istarskom narodnom kazalištu "Klape i prijatelji" ode u njegove ruke.

Inicijator koncerta bio je Daniel Sponza, a humanitarnoj akciji su se priključili Grad Pula, Istarska županija, tvrtke Brioni, Bauhaus te Crveni križ.

Donacija mu je predana u domu, u društvu njegovih roditelja i sestre, a simbolični ček s iznosom od 36.900 kuna predao mu je pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić, kazavši da se nada da će mu donacija, odnosno gusjeničar barem malo olakšati svakodnevicu i izlazak iz doma. Sponza je napomenuo da je inicijativa za kupnju gusjeničara objeručke prihvaćena od svih što dokazuje ogroman interes i kupnja ulaznica za koncert.

A upravo zbog velikog interesa, za Božić, 25. prosinca, na TV Novi u 19 sati će se prikazati cijela snimka koncerta. I on i predstavnici Grada Pule obećali su daljnje akcije i pomoć potrebitima.

- Hvala svima koji su sudjelovali u akciji, sretan sam zbog donacije i sigurno će olakšati izlazak i izlazak iz stana i meni i mojim bližnjima koji mi svakodnevno pomažu. I moji će prijatelji biti sretni, rekao je Dimitrij prilikom dodjele donacije. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter