Dimilo se uz poeziju u Arubi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz stihove mladih pjesnika i melodije benda Godfathers, održana je prva vecer kulturnog programa u Aruba clubu. Program su otvorili clanovi Društva mladih pjesnika DIM: Dražen Kiralj, Sanja Kneževic, Milica Šabanovic i Bruno Brežac, predstavivši snagu mlade kreativnosti koju vec cetvrtu godinu zaredom promoviraju u Puli.

Popularno "dimljenje" otvorio je Kiralj koji je citao svoju ljubavnu poeziju uz dodatak nekoliko misaonih pjesama. Stihovi Kneževic, u kojima kombinira mizantropiju i socijalnu osviještenost, uz dodatak erotike i opcenite razocaranosti ljudskim rodom, sa svojim ljubavnim iskustvima, nisu nikoga ostavili ravnodušnim. Brežac je procitao miks svojih srednjoškolskih djela te njima mamio smijeh i aplauze publike, dok je zvijezda veceri bila Šabanovic, ciji su stihovi spoj jednostavnosti i ekstrakta samih cuvstava.

Pred kraj veceri mladim se pjesnicima na pozornici pridružila i afirmirana pjesnikinja i clanica DHK-a Nada Grubišic, ciji su snažni stihovi bili obilježeni osobitom interpretacijom. Njezina poezija je slobodna stila i hermeticna izraza, a piše je s lakocom i izuzetnom maštovitošcu koja jednostavno zadivljuje istinske ljubitelje poezije.

Ugodno druženje mladi su pjesnici završili najavom iduceg prezentiranja svojih djela, koje ce se održati za mjesec dana. Ovog tjedna nastupaju clanovi kazališne udruge FERR.


Podijeli: Facebook Twiter