Dimi se deponij kod Galića

Dimi se jer je u tijeku paljenje zelenog otpada (T. KOCIJANČIĆ)
Dimi se jer je u tijeku paljenje zelenog otpada (T. KOCIJANČIĆ)

Žitelji sjeverne Umaštine, točnije Šćavonije i Galića požalili su se našem dopisništvu zbog gustog dima koji se ovih dana širio s divljeg deponija nedaleko od tih naselja.

Kažu da nisu mogli disati, otvoriti prozore ni sušiti rublje na terasama. Doznali smo da se dim navečer proširio i prema Umagu, gdje se jako osjetio na području Punte i Stella Marisa. Razlog tomu je paljenje zelenog otpada, a što je uobičajena aktivnost gradskog Vlastitog pogona, koji je od vatrogasaca dobio dozvolu za tri dana paljenja.

Od dogradonačelnika Maura Jurmana, zaduženog za komunalne djelatnosti, doznajemo da se taj posao mora obaviti. Po njemu je veći problem što na tu gradsku parcelu, smještenu usred šumarka, građani stalno i nekontrolirano dovoze sve vrste krupnog i ostalog otpada, posebice iz domaćinstava, plus građevinski materijal. Pokušali su to spriječiti postavljanjem rampe na stupićima, znaka "stop" i debelog lanca, ali sve to je iščupano i odneseno. Prije toga neodgovorni pojedinci smeće su znali ostaviti i ispred rampe, tik do glavne ceste, a nakon što su je iščupali i odnijeli, škovace iskrcavaju popodne ili navečer.

Nažalost, dodao je dogradonačelnik, takvih odlagališta ima dosta na ovom području i, nakon što ih komunalci očiste, građani i dalje iskrcavaju smeće. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter